ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Το MEV Ηλιούπολης διοργανώνει για δεύτερη χρονιά (μετά την τεράστια συμμετοχή των σχολείων τα Χριστούγεννα του 2016) μια Μεγάλη Γιορτή για το Παιδί. Συγκεντρώνουμε ρούχα και παιχνίδια για παιδιά οικογενειών με ανάγκη, στην Ηλιούπολη.

Προσκαλούμε όλα τα δημοτικά, νηπιαγωγεία και γυμνάσια της Ηλιούπολης να συμμετέχουν στην ενέργεια.

Γονείς και μαθητές προσφέρουν παιχνίδια τα οποία δεν χρειάζονται και ρούχα για παιδιά σε καλή κατάσταση.

Τα είδη συγκεντρώνονται σε κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά.

Η υπερ-συγκέντρωση θα πραγματοποιείται στο 6ο Δημοτικό σχολείο ( Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα 34, Ηλιούπολη, 16341 ) τις συγκεκριμένες ημερομηνίες:

  • Σάββατο 9 Δεκεμβρίου (10:30 π.μ - 13:00)
  • Σάββατο 16 Δεκεμβρίου (10:30 π.μ - 13:00)
  • Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου (10:30 π.μ - 13:00)
  • Σάββατο 13 Ιανουρίου (10:30 π.μ - 13:00)
  • Σάββατο 20 Ιανουαρίου (10:30 π.μ - 13:00)

Πως;

Η προσέλευση παράδοσης των δώρων θα πραγματοποιείται στο 6ο δημοτικό, από την είσοδο της Μαρίνου Αντύπα. Εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και χρήστες - εθελοντές του MEV Ηλιούπολης θα υποδέχονται εκπροσώπους των σχολείων αλλά και όποιον πολίτη επιθυμεί να συμβάλλει με παιχνίδια και ρούχα για τα παιδιά οικογενειών σε ανάγκη, και θα τα τοποθετούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Όποια σχολική μονάδα αδυνατεί να προσέλθει κατόπιν συνεννόησης θα περάσουν οι άνθρωποι της εκδήλωσης να τα παραλάβουν απο τη σχολική μονάδα αυτή. Στην περίπτωση αυτή παρακαλώ επικοινωνήστε με τους διοργανωτές στα 6972920011 Ειρήνη Αγγέλη και 6974313052 Γιώργος Παπατριανταφύλλου.

Κατά τις ώρες αυτές, θα μπορούν σύλλογοι - σωματεία - ενώσεις αλλά και κάθε πολίτης που θέλει να προσφέρει παιχνίδια και ενδύματα να προσέρχονται και να τα παραδίδουν.

Κορύφωση της Γιορτής με Γιορτή (με ελεύθερη είσοδο).

Θεατρική παράσταση

Παιδιά 10 λεπτά απ'το χρόνο σας για το περιβάλλον

Comedy Magic Show  

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2017 στις 10:00 π.μ το MEV θα διοργανώσει εκδήλωση στο αμφιθέατρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου όπου θα πραγματοποιηθεί η παράδοση των παιχνιδιών και των ενδυμάτων σε παιδιά οικογενειών συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και σε πολύτεκνες οικογένειες.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η γιορτή με τρία υπέροχα θεάματα για παιδιά και μεγάλους (με ελεύθερη είσοδο).

Παιδιά 10 λεπτά απ'το χρόνο σας για το περιβάλλον

Ο εκπαιδευτικός και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης κος Σταμάτης Σκαμπαρδώνης με ευχάριστο και διαδραστικό τρόπο θα δώσει στα παιδιά και στους μεγάλους ένα μήνυμα για τη σπουδαιότητα της αγάπης για το περιβάλλον και τις γειτονιές της Ηλιούπολης. Λίγα ευχάριστα και χρησιμότατα λεπτά απ'το χρόνο μας για ένα μάθημα ζωής.

Το Ελιξήριο του Έρωτα

Αμέσως μετά θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο η μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ βασισμένη στην ομώνυμη όπερα έργο του Γκαετάνο Ντονιτσέτι απο το The Katia Paschou Project. Η εκπαιδευτικού χαρακτήρα παράσταση δίνει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την όπερα και απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου (άνω των 8 ετών). Η παράσταση είναι ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά.

Στην παράσταση ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ συμμετοχική όπερα by the Katia Paschou Project, οι ερμηνευτές (μουσικοί και τραγουδιστές), παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν στη παράσταση. Η Κάτια Πάσχου στο ρόλο της Αντίνα, μαζί με την ομάδα της θα ωθήσουν τους μαθητές να συμμετέχουν στα πιό γνωστά κομμάτια απο την όπερα του Ντονιτσέτι. Η παράσταση είναι ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά και παρουσιάζεται σε ειδικό σχολικό πρόγραμμα στο Ίδρυμα εικαστικών τεχνών και μουσικής Β+Μ Θεοχαράκη. Η κα Πάσχου και η ομάδα της, μας τίμησε αποδεχόμενη την πρόσκληση του MEV για να παρουσιάσει την παράσταση με την ομάδα της εθελοντικά στη γιορτή μας.

Comedy Magic Show

Η "μαγεία" ολοκληρώνεται με τους Φασουλήδες και το Comedy Magic Show. Κωμικά μαγικά και διαγωνισμοί που γίνονται με την συμμετοχή του κοινού.
Οι Φασουλήδες είναι μια έμπειρη ομάδα που αποτελείται από καλλιτέχνες – διασκεδαστές, σκηνογράφους – διακοσμητές, ηχολήπτες κ.α. που δραστηριοποιείται στον ευρύ χώρο των εκδηλώσεων με στόχο την ψυχαγωγία όλων όσοι είναι ή αισθάνονται παιδιά.
Το Comedy Magic Show περιλαμβάνει κωμικά μαγικά και διαγωνισμούς που γίνονται με την συμμετοχή του κοινού.

Ευχαριστούμε θερμά τον ηθοποιό Γιώργο Λεβεντέλη τον δημιουργό των Φασουλήδων ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως, εθελοντικά στο κάλεσμα μας.

Ευχαριστούμε
Ευχαριστούμε θερμά τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Ηλιούπολης την πρόεδρο κα Σερέτη, την κα Βλαχάκη και την Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τον πρόεδρο κον Αντζινά, όπου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να οργανωθεί η ενέργεια.

Τη διευθύντρια του 6ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης κα Γεωργιοπούλου Βασιλική, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου και όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του δήμου μας, τους μαθητές των σχολείων μας, τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια τους και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, όπου απρόσκοπτα και με πάθος βοηθούν παιδιά που έχουν απόλυτη ανάγκη απο αυτά τα αγαθά.

Μία πρωτοβουλία των χρηστών του MEV Ηλιούπολης (Δημοτικό Ηλεκτρονικό Χωριό).
Το MEV είναι πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ενώνονται οι δημότες και προτείνουν - διεκδικούν - συνεργάζονται έχουν Όλη την πόλη τους στα Χέρια τους.
Βελτιώνει την καθημερινότητα και προσφέρει εμπειρία υψηλής διάδρασης του δημότη με τη δημοτική αρχή.
Το MEV το Σεπτέμβριο του 2016 αναδείχθηκε καλύτερη καινοτομία απο Ελλάδα για τις έξυπνες πόλεις στην Ευρώπη.

Μία Μεγάλη Γιορτή για το Παιδί 2017

www.mymev.net
MEV - Όλη η Πόλη σου στα Χέρια σου

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.