ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Συνάδελφοι,
Αυτοαπασχολούμενοι – Επαγγελματίες – Μικροί Έμποροι
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει συνέχεια στις κατευθύνσεις για την απελευθέρωση του ωραρίου και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Η κατεύθυνση αυτή διαμορφώνει ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες στη δραστηριότητα χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων και μικρομάγαζων αφού αυξάνει το λειτουργικό κόστος, χωρίς να αυξάνει αντίστοιχα τον τζίρο.

Την ίδια ώρα διευρύνει την δυνατότητα των πολυκαταστημάτων, των μεγάλων εμπορικών και των Mall να συγκεντρώσουν τον τζίρο, αξιοποιώντας την πλούσια αντεργατική νομοθεσία. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενάντια στον μικρέμπορα, στη μικρή επιχείρηση.

Με τα μέτρα που θεσμοθετεί, όλο και περισσότερους οδηγεί στο λουκέτο. Απαιτεί δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Δε φτάνει που μας φοροληστεύουν με ασύλληπτα ποσά, που διαλύουν το ασφαλιστικό μας σύστημα και κάθε κοινωνική παροχή, θέλουν να ξεχάσουμε τις οικογένειές μας, να μην έχουμε καθόλου χρόνο για ξεκούραση ψυχαγωγία, κοινωνική και οικογενειακή συνεύρεση.

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, για πολιτικές που δήθεν θα τονώσουν την ανάπτυξη και τις μικρές επιχειρήσεις είναι στάχτη στα μάτια για να νομιμοποιήσει στα μάτια μας μια πολιτική που επιδιώκει να τονώσει ακόμη περισσότερο την κερδοφορία των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων αλυσίδων. Είναι τα ίδια επιχειρήματα που ακούγαμε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πρόκειται για μέτρα δοκιμασμένα, στη χώρα μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα για τις μικροεπιχειρήσεις, τα μικρομεσαία εμπορικά καταστήματα.

Γι’ αυτό και χρειάζεται να συναντήσουν την κάθετη καταδίκη μας. Ξέρουμε καλά ότι η κατάργηση του δικαιώματός μας στην ξεκούραση της Κυριακής, δεν πρόκειται να μας οδηγήσει σε καλλίτερες μέρες, αφού με τη συμβολή κυβέρνησης και ΕΕ η λαϊκή οικογένεια δεν διαθέτει εισόδημα παρά για τα απαραίτητα της επιβίωσης των, ενώ τα πολυκαταστήματα και οι μεγαλέμποροι συγκεντρώνουν διαρκώς όλο και περισσότερο το διαθέσιμο τζίρο στο λιανεμπόριο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους

Να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία συσπειρωμένοι γύρω από τις Ενώσεις μας
Να γυρίσουν την πλάτη στις ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ και τους παρατρεχάμενους τους που στηρίζοντας τις κυβερνήσεις αποδέχτηκαν το άνοιγμα 7 Κυριακών το χρόνο και άφηναν ανοιχτή τη πόρτα για την κατάργηση.
Να βγάλουν συμπεράσματα για τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που είναι «κοντά στον λαό», αλλά ταυτόχρονα αναλαμβάνουν να σηκώσουν το φορτίο υλοποίησης του μέτρου καθώς και την εξασφάλιση συνενοχής των αυτοαπασχολούμενων
Να συστρατευτούμε σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα.

Παλεύουμε για:

1. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
2. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια.

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 05/11 ΩΡΑ 15:00 ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
(αίθουσα συνεδρίων Υπουργείου Μεταφορών, Χολαργός)

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
& ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Μαβίλη & Σπύρου Τσούκα (Χαλικάκι)
Τηλ. 6944474444 - 6985555016
www.ebeilioupolis.wordpress.com • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.