ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Συναδέλφισσα - συνάδελφε
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με ευθύνη της έχει αφήσει χιλιάδες συναδέλφους συμβασιούχους στους δήμους απλήρωτους για μεγάλο διάστημα. Το ίδιο και στο δήμο μας 28 εργαζόμενοι στη καθαριότητα είναι απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες.

Από τις αρχές του χρόνου οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά και γενικά η κυβέρνηση γνωρίζουν το πρόβλημα που έχει προκύψει με τους επιτρόπους και το ελεγκτικό συνέδριο και αντί να δώσουν άμεση λύση όπως έχουν υποσχεθεί επιλέγουν να το «τρενάρουν» πηγαίνοντας τη ψήφιση της περιβόητης τροπολογίας όλο και πιο πίσω. Οι αρμόδιοι υπουργοί γνωρίζουν καλά ότι ακόμα και αν σήμερα ψηφισθεί η τροπολογία οι συνάδελφοι το νωρίτερο που θα πληρωθούν είναι στις 10 του Μάρτη. ΤΟΥΣ ρωτάμε:
Πως θα μπορέσουν να επιβιώσουν αυτοί οι συνάδελφοι αλλά και οι οικογένειες τους;
Πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους;
Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη και απαιτούμε να δώσει τώρα λύση. Να πληρώσει όλους τους συναδέλφους άμεσα.

Εκτός από τους συναδέλφους στη καθαριότητα, απλήρωτοι ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ άλλοι 20 συνάδελφοι στο ΝΠΔΔ «ΚΑΦΑΔΗΛ» εδώ και 2 μήνες με ευθύνη της διοίκησης του Νομικού Προσώπου αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ
. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ

Καλούμε όλους του συναδέλωουε να συμμετέχουν στη 3ωρη προειδοποιητική
 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8 έως τις 11 καθώς και στη συγκέντρωση
στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ στις 9 το πρωί.

Συναδέλφισσα- συνάδελφε
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μαζί με την Ε.Ε αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα μέτρα ακόμα πιο δυσβάστακτα για εμάς και τις οικογένειες μας. Απέναντι στη πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών οργανώνουμε και κλιμακώνουμε την αντίδραση μας. Αν δεν απαντήσουμε εμείς, αυτοί θα συνεχίσουν να μας ρουφούν το αίμα. Εμείς έχουμε τη δύναμη, χωρίς εμάς καμιά υπηρεσία, κανένας παιδικός σταθμός, κανένα αμαξοστάσιο δεν μπορεί να δουλέψει.

Μειώνουν για ακόμα μια φορά τους μισθούς και τις συντάξεις μέσα από την παρά πέρα μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση του ΦΠΑ.

Βάζουν χέρι στη κοινωνική ασφάλιση και αυξάνουν τα όρια ηλικίας κατά 9 χρόνια τουλάχιστον στους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ επιχειρεί για μια ακόμα φορά να εξαπατήσει, να σπείρει αυταπάτες στους εργαζόμενους αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα ότι δήθεν διαπραγματεύεται με τους θεσμούς δηλαδή τους ευρωπαίους εταίρους μας για το καλό μας.

ΑΛΗΘΕΙΑ;;; στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση θα κουβεντιάσει την αύξηση των μισθών και των συντάξεων;
Θα κουβεντιάσει την αύξηση των δαπανών για τη παιδεία και την υγεία;;;;;;

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

Σκοπός της διαπραγμάτευσης είναι το πώς θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας προκειμένου να εξασφαλίσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τη κερδοφορία τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Παρέα με τη κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημάρχων. Προχωράνε στη κατάργηση της Μόνιμης και Σταθερής δουλειάς με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και την αντικαθιστούν με εργαζόμενους της φτώχιας και της μιζέριας των 495 ευρώ.

Παρέα με τη κυβέρνηση υλοποιούν τις ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά τομείς όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, οι τεχνικές υπηρεσίες (ηλεκτροφωτισμός, πράσινο κ.λ.π.) και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Παρέα με τη κυβέρνηση έχουν απογυμνώσει τις υπηρεσίες από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή με αποτέλεσμα σήμερα η εντατικοποίηση της εργασίας να έχει χτυπήσει κόκκινο και τα εργατικά ατυχήματα να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

Απέναντι σε αυτή τη πολιτική κατάντια δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο από την οργάνωση της πάλης μας και την αντεπίθεση μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε το παρά πέρα σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας και των κατακτήσεων μας. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε από κανένα να μας λύσει τα προβλήματα, αν εμείς οι ίδιοι δεν παλέψουμε για τη δική μας ζωή.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
ΤΗ ΤΡΙΤΗ 21 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.