ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Σε ισχυρή συμπόρευση όλων των δυνάμεων σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας και Πολιτείας για την άμεση προώθηση της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης κατέληξε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης με εισηγητή τον συγκοινωνιολόγο μελετητή κ. Κων. Ζέκκο, στην οποία τεκμηριώθηκε πλήρως η αναγκαιότητα της υπόγειας σύνδεσης της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού με την Λ. Βουλιαγμένης.

Ένα όραμα, έργο ζωτικής σημασίας όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος που θα αποτρέπει την διαμπερή κυκλοφορία και θα επιτρέπει στην δημοτική αρχή να σχεδιάσει μια φιλική και ανθρώπινη πόλη με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, πεζόδρομους και ποδηλατοδρόμους για να καθιερωθεί στην Ηλιούπολη η βιώσιμη κινητικότητα.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε σχετικό video που καταγράφει τα προβλήματα. Τα συνεχή ατυχήματα, την τεράστια ατμοσφαιρική ρύπανση, το μποτιλιάρισμα, τους θορύβους και τον αποκλεισμό που υφίστανται οι κάτοικοι της Ηλιούπολης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε όλο το κυκλοφοριακό σύστημα όπως είναι διαμορφωμένο και νομοθετημένο στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας. Έγινε πλήρης περιγραφή του ιστορικού με το οποίο διαμορφώθηκε κοινή άποψη ότι η υπόγεια σύνδεση Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού και Λ. Βουλιαγμένης αποτελεί πρώτης προτεραιότητας έργο που πρέπει να χρηματοδοτηθεί και να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ στην Αττική.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του έθεσε τα ζητήματα ασφάλειας, ρύπανσης και κυκλοφοριακής συμφόρησης και τόνισε ότι η αποτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας μέσα από την πόλη, είναι ένα καθολικό αίτημα των κατοίκων της Ηλιούπολης. Επίσης τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν είναι υπέρ του κλεισίματος των δρόμων και γι αυτό χρησιμοποιεί επιστημονικά εργαλεία τεκμηρίωσης και προβολής της πρότασης. Όμως διευκρίνισε ότι δεν θα διστάσει να οργανώσει και δυναμικές κινητοποιήσεις μαζί με τους κατοίκους που εδώ και χρόνια αναμένουν μια οριστική λύση.

Εντυπωσιακή πάντως ήταν η συστράτευση που παρουσιάστηκε από τους ομιλητές μετά την παρουσίαση του κ. Ζέκκου και την παρέμβαση του Δημάρχου. Τόσο οι πρώην υπουργοί Μανιάτης και Χρυσοχοϊδης, όσο και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κοκοτίνης αλλά και ο εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Ζαννιάς, δήλωσαν ότι συμπαρατάσσονται στην κοινή προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί από το πακέτο Γιούνκερ και να ξεκινήσει άμεσα το έργο. Θετική ήταν η θέση που εξέφρασε μέσα από επιστολή του και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί διότι τελευταία στιγμή κλήθηκε για την ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής, θετική ήταν επίσης και η θέση των εκπροσώπων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ κ. Γκότσης Ηρακλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Χρήστος Καραμάνος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Πατσαβός ως εκπρόσωπος της κας Δούρου, ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ καθώς και οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων υποδομών και έργων των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών και της Περιφέρειας Αττικής.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.