ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Τα επίκαιρα θέματα «προτεραιότητες, εργαλεία/μέσα και αναγκαίες προετοιμασίες των δήμων για την Ευρώπη του 2020 - ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στην προώθηση της ισότητας των φύλων και την κοινωνική ισότητα» βρέθηκαν στο επίκεντρο του 3ου σεμιναρίου του Η΄ Κύκλου Ομιλιών-Συζητήσεων του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ), που πραγματοποιήθηκε την Tετάρτη  11/6/14, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του Ο.Π.Ε στην Ηλιούπολη.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «προτεραιότητες, εργαλεία/μέσα και αναγκαίες προετοιμασίες των Δήμων για την Ευρώπη του 2020», ο κ. Άγγελος Κότιος, Καθηγητής – Κοσμήτωρ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, επεσήμανε πως η σωστή αξιοποίηση των 21 δις ευρώ που προβλέπει για τη χώρα μας το νέο Ε.Σ.Π.Α. από πέντε διαρθρωτικά ταμεία, αποτελεί μονόδρομο για τους Ο.Τ.Α. δεδομένης της κρίσιμης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας και των μειωμένων κονδυλίων για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

dsc02212_fullΤη σημασία χάραξης σωστών προτεραιοτήτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με στόχο την αποδοτική αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, υπογράμμισε ο κ. Γιάννης Φίλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Ο κ. Φίλος τόνισε επίσης την ανάγκη της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα της διαχείρισης και της ενεργοποίησης της νεολαίας.

Για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων και την κοινωνική ισότητα, μίλησαν οι κ.κ. Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου και Αιμιλία Παπάζογλου, Λέκτορας Παντείου Πανεπιστημίου.

«Είναι χρέος όλων των αιρετών να εμπλέκουν όλο και περισσότερους φορείς ενισχύοντας τη γυναικεία συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων και διασφαλίζοντας τη σωστή εκπροσώπηση όλων των κοινωνικών ομάδων» επεσήμανε η κυρία Ανδρούτσου. Από την πλευρά της, η κυρία Παπάζογλου τόνισε πως το ζήτημα της ισότητας των δύο φύλων είναι θέμα πολιτικής βούλησης και πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων που προωθούν αυτή την ισότητα σε όλους τους τομείς της ζωής. Τούτο τεκμηρίωσε με διάφορα παραδείγματα.  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι:

Ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Ιωάννης Σακελλαρίου, ο κ. Γεώργιος Σανιδάς, Εισαγγελέας Αρείου Πάγου ετ, ο κ. Γεώργιος Κούρτης Πρόεδρος  Του Ελεγκτικού Συνεδρίου ετ, ο κ. Κωνσταντίνος Μπακάλης Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ετ, ο κ. Νικόλαος Μπασέας Πρόεδρος Εφετών ΔΔ, ο Πανοσιολογίωτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδωνας Κατραμάδος, ο κ. Παντελής Ειρηνάκης π. Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, ο κ. Κώστας Αντωνόπουλος Αντιδήμαρχος Δήμου Δωρίδας, η κ. Κατερίνα Μαρκουλάκη Αντιδήμαρχος Δήμου Ηλιούπολης, ο κ. Δονάτος Παπαγιάννης Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Δημήτρης Μιχαλολιάκος Γεν. Διευθυντής Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, ο κ. Ιωάννης Γκογκοζώτος Δικηγόρος και π. Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων και πλήθος άλλων.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Ένωση Δημάρχων Αττικής.

Συντονιστής ήταν ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, Δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω, π. Δήμαρχος Ηλιούπολης και πρόεδρος του ΟΠΣΑ, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Άννα Παπαϊακώβου, Δικηγόρος και ιδρυτικό μέλος του ΟΠΣΑ.

Το επόμενο σεμινάριο του ΟΠΣΑ θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο.

opsa_nΌμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.)
Οδός Σκρά 14-16 Ηλιούπολη-Τ.Κ163 46
Τηλ: 210 9922301 - Fax: 210 9733.813
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δημοσίευση 12/06/2014

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.