ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Κειμενο

Χώροι λαϊκής άθλησης και αναψυχής γίνονται οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, του Σχοινιά και των Άνω Λιοσίων, οι οποίες ανοίγουν τις πόρτες τους για όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή.

«Στο Αττικό Άλσος αθλούνται χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών. Παράλληλα, σε συνεργασία της ΓΓΑ με την Ομοσπονδία Τένις, θα δημιουργήσουμε ακαδημία του αθλήματος. Τα έργα ανάπλασης που έγιναν στο Αττικό Άλσος το μεταμόρφωσαν σε έναν υπέροχο χώρο, όπου δεν καταλαβαίνεις ό,τι βρίσκεσαι στην Αθήνα» σημείωσε ο κ. Μπιτσαξής.

Σχετικά με το άνοιγμα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, επισήμανε ότι «Το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά ανοίγει τις πύλες του σε όλο τον κόσμο και γίνεται ένας χώρος σύνθετων δραστηριοτήτων. Παράλληλα, με την ανάπτυξη των αθλημάτων της κωπηλασίας και του κανόε-καγιάκ, γίνεται ένας χώρος ήπιας άθλησης. Οσον αφορά τον Αγιο Κοσμά, ανοίγει επίσης τις πύλες του στον κόσμο για να αθληθεί, αλλά και για να κολυμπήσει, αφού δεν θα υπάρχουν πια κλειστές παραλίες. Η πρόσβαση του κόσμου θα είναι δωρεάν. Το Ολυμπιακό Κέντρο Ανω Λιοσίων, το οποίο ρημάζει εδώ και έξι χρόνια, θα στεγάσει τα αθλήματα της πάλης, της πυγμαχίας, του ταε κβο ντο, του τζούντο, του παγκράτειου και του καράτε. Το Στάδιο θα αποκαλείται πλέον "Παγκράτειο". Οι εξωτερικοί χώροι του Σταδίου θα είναι πρασίνου και ήπιας άθλησης, ενώ θα κατασκευαστούν και παιδικές χαρές σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σχετικά με το χώρο του Σχοινιά, ο κ.Μπιτσαξής διευκρίνισε ότι υπάρχει ειδική πρόσβαση για ΑμεΑ, ενώ πρόσθεσε πως θα λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο.

Δημοσίευση 28/05/2010

[readon1 url="http://tvxs.gr"]Πηγή: tvxs.gr[/readon1]

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.