ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, εδώ και 38 χρόνια -από το 1972 για την ακρίβεια, όταν και καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ- γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, η οποία και αποτελεί αφορμή για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον πλανήτη μας και κατ' επέκταση εμάς τους ίδιους.


Τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται η βιοποικιλότητα στη Γη, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, σε σχετικό μήνυμά του, ενώ απηύθυνε έκκληση προς όλους για ενεργοποίηση του συναγερμού για τον πλανήτη Γη.

Στη χώρα μας οι εργαζόμενοι αξιώνουν από την Πολιτεία μέτρα και πολιτικές που οδηγούν τόσο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όσο και στην προστασία της υγείας τους, μέτρα τα οποία συνδέονται άρρηκτα με την ποιότητα του περιβάλλοντος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Φυσικά, δεν θα λείψουν και οι εκδηλώσεις που θα είναι αφιερωμένες στο περιβάλλον. Για παράδειγμα, σήμερα το απόγευμα, το Ίδρυμα Ευγενίδου, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Βρετανικό Συμβούλιο διοργανώνουν το «Καφενείο της Επιστήμης». Πρόκειται για έναν ανοιχτό διάλογο των επιστημόνων με το ευρύ κοινό, με βάση διάφορα ζητήματα που άπτονται της τεχνολογίας και του περιβάλλοντος. Ένα από τα βασικά θέματα σήμερα θα είναι η Αστικοποίηση με καλεσμένο τον διευθυντή του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μιχάλη Πετράκη.

Ας ευχηθούμε πως όλο αυτό το ενδιαφέρον, η ενημέρωση, οι δηλώσεις και οι ενέργειες δεν είναι εφήμερες, αλλά έχουν ουσία. Για ένα καλύτερο αύριο στη Γη...

Δημοσίευση 05/06/2010

[readon1 url="http://www.zougla.gr/"]Πηγή: zougla.gr/[/readon1]

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.