ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Κειμενο

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τη υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

 

Η προθεσμία έληγε στις 16 Ιουλίου αλλά ο μεγάλος αριθμός των δηλώσεων που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί αναγκάζει το υπουργείο να προχωρήσει την παράταση της σχετικής προθεσμίας.

Κατόπιν αιτημάτων φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα, η καταληκτική ημερομηνία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έληγε στις 16 Ιουλίου θα παραταθεί για τελευταία φορά μέχρι και 31 Ιουλίου 2012, αναφέρει το υπουργείο.

Επίσης παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι ήδη ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι υπερδιπλάσιος του περσινού, τα συστήματα έχουν ανταποκριθεί πλήρως.

Τονίζει ότι η ΓΓΠΣ συνεχίζει να παρακολουθεί και να ενισχύει τα συστήματα της ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς ταλαιπωρία όλοι οι φορολογούμενοι.

 

Δημοσίευση 12/07/2012

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.