ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα, στη θέση του προέδρου του ΣΥΝ, ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή του 6ου Συνεδρίου του κόμματος. Στο σύνολο 1038 ψήφων, ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 785, ενώ 56 πήρε ο Γιώργος Βλαχογιώργος. Τα λευκά ήταν 162 και τα άκυρα 35.

Ο Γιώργος Βλαχογιώργος, απλός σύνεδρος, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί την τυπική υποψηφιότητά του.

Σε δήλωση του, λίγο πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ο Α. Τσίπρας, τόνισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των στελεχών του κόμματος, η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων που λαμβάνει μέρος σ΄ αυτή την ψηφοφορία μας δίνει μια σαφή εντολή: Να γυρίσουμε σελίδα, να βάλουμε τέλος στις παθογένειες που κρατούν το κόμμα μας καθηλωμένο, που μας κρατούν όμηρους σε άγονες αντιπαραθέσεις, σε άγονα και ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια».

Παράλληλα δήλωσε αποφασισμένος να τηρήσει στο ακέραιο αυτή την εντολή και ο ίδιος και η νέα ηγεσία που θα προκύψει σήμερα από την ψηφοφορία και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη «να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά ώστε να είμαστε αντίστοιχοι στις απαιτήσεις του κόσμου της αριστεράς αλλά και στις απαιτήσεις της κοινωνίας που θέλει μια αριστερά δίπλα της να αγωνίζεται και να ανοίγει δρόμους για μια άλλη προοπτική».

Σε ερώτηση σχετικά με τον Φώτη Κουβέλη και αν προτίθεται να ζητήσει την αποχώρησή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Δεν είναι ώρα για αποχωρήσεις. Είναι ώρα για συνθέσεις πάνω σε μια σαφή και καθαρή πορεία».

Το κλίμα στο 6ο Συνέδριο βάρυνε μετά την αποχώρηση
το βράδυ του Σαββάτου από το συνέδριο της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Αναμένεται τώρα η Ανανεωτική Πτέρυγα να αποφασίσει την στάση της στη βουλή, αν δηλαδή θα παραμείνει στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ ή θα αποχωρήσει.

Δημοσίευση 06/06/2010

[readon1 url="http://tvxs.gr"]Πηγή: tvxs.gr[/readon1]

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.