ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Μια απογοητευτική πραγματικότητα.

Χιλιάδες γονείς θα αναζητήσουν και φέτος έναν δημόσιο παιδικό σταθμό, για να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στα χέρια έμπειρων παιδαγωγών, οι οποίοι θα ασχοληθούν με την κοινωνικοποίηση και την ψυχοσωματική τους ανάπτυξη στην πιο κρίσιμη ηλικία τους, σ’ αυτήν που διαμορφώνεται ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του ανθρώπου.

Όμως πολλοί θα βρουν την πόρτα κλειστή παρά τα δυσβάσταχτα τροφεία που καλούνται να πληρώνουν. Κι αυτό γιατί ο δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, αφού στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, προστίθενται και οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.

Μάλιστα από την καινούργια σχολική χρονιά δεν θα λειτουργήσουν τα βρεφικά τμήματα, (βρέφη από 9 έως 18 μηνών), ενώ ενδέχεται κάποιοι σταθμοί να κλείσουν και να συγχωνευθούν με άλλους.

Όλα αυτά θα έχουν σαν αποτέλεσμα πολλές οικογένειες της πόλης μας να περιέλθουν σε αδιέξοδο.

Η ιστορία αυτή δεν είναι καινούργια. Κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται. Φέτος όμως με την πρωτοφανή οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά δεν θα έχει προηγούμενο.

Η δημοτική αρχή σηκώνει τα χέρια ψηλά, επικαλούμενη τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.

Όμως μέχρι σήμερα ακολουθούσε τον εύκολο δρόμο των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα οι παιδικοί σταθμοί να λειτουργούν κυρίως με συμβασιούχους, (με όποια συνέπεια μπορεί να έχει αυτό στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών),των οποίων οι συμβάσεις σταδιακά λήγουν και δεν πρόκειται να ανανεωθούν.(Αποτελούν πάνω από το 50% του συνόλου των εργαζομένων στους σταθμούς).

Δυστυχώς η δημοτική αρχή σε όλη τη θητεία της δεν ενίσχυσε την προσχολική αγωγή. Δεν έδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους παιδικούς σταθμούς.

Από τη μια διαμαρτύρεται για ελλιπείς χρηματοδοτήσεις, από την άλλη όμως κάθε άλλο παρά διεκδικητική ήταν η πολιτική που ακολούθησε σε κάθε κατεύθυνση.

Κύριε Δήμαρχε γνωρίζετε πολύ καλά τα σοβαρά ζητήματα των βρεφονηπιακών σταθμών, αφού τυχαίνει να είστε ο ίδιος πρόεδρος του Νομικού Προσώπου.

Τι κάνατε επί τέσσερα χρόνια για να τα αντιμετωπίσετε;

Γιατί κωφεύσατε στις κραυγές αγωνίας των παιδαγωγών και των γονιών;

Για την απογοητευτική πραγματικότητα των παιδικών σταθμών κ. Δήμαρχε φέρετε ακέραια την ευθύνη.

Αναλάβετέ την

 

Το Γραφείο Τύπου

της Δημοτικής Κίνησης «Ηλίου-πόλις, Ανθρώπινη Πόλη»

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.