ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Με ψήφους 156 υπέρ έναντι 112 κατά (σε σύνολο 268 βουλευτών) ψηφίστηκε το άρθρο 1 που αφορά στο χωροταξικό του νομοσχεδίου για την νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης «Καλλικράτης», κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, την οποία ζήτησε η Νέα Δημοκρατία.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε προ ολίγου, αφού προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου, και του γενικού γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, στην οποία παρενέβη και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία ο πρόεδρος της Βουλής απευθύνθηκε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως θα πρέπει να τηρούνται τα συμπεφωνημένα προσθέτοντας «στη Μακεδονία ο λόγος τιμής είναι λόγος τιμής».

Απαντώντας ο κ. Τασούλας είπε στον κ. Πετσάλνικο ότι θα συμφωνούσε μαζί του υπό τον όρο ότι επρόκειτο όντως για συμφωνία. «Δεν έκανα συμφωνία. Πράγματι σας είπα ότι δεν θα καταθέσουμε αίτημα. Δεν κλήθηκα όμως να κάνω συμφωνία. Συμφωνία ούτε έγινε, ούτε γίνεται. Τα δεδομένα άλλαξαν και σε κάθε περίπτωση είναι συνταγματικό μας δικαίωμα το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία».

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Βουλής του είπε: «Σας ενοχλεί πολύ η ονομαστική ψηφοφορία γιατί προεκτείνεται φαίνεται -όλοι το καταλαβαίνουν- το πρόβλημα της ιδιαιτέρας περιφέρειάς σας σε πρόβλημα του ελληνικού κοινοβουλίου».

Απαντώντας ο κ. Πετσάλνικος στον κ. Σαμαρά ανέφερε: «Λυπάμαι πολύ. Γιατί είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα και μου είπατε ότι κανείς από τα στελέχη μου δεν μου είπε ότι όντως σας είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Ελέγξτε τα στελέχη σας και το κόμμα σας σε τελευταία ανάλυση».

Δημοσίευση 28/05/2010

[readon1 url="http://www.zougla.gr"]Πηγή: zougla.gr[/readon1]

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.