ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

«Δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου. Όποιος, το ξεκαθαρίζω, έχει βλάψει την παράταξη δεν θα είναι μαζί μας αλλά και δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα», διαμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση για τη συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης της ΝΔ.

«Αν δεν έχετε καταλάβει εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια νέα ΝΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να απολογηθεί για το χθες.

Με την παραπάνω δήλωση, ο κ. Σαμαράς έδιεξε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στους κ.κ. Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο -ο κ. Παυλίδης έχει διαγραφεί από μέλος της ΝΔ στα τέλη Απριλίου.

Σκληρή ήταν η απάντηση του πρώην βουλευτή και υπουργού, Θ. Ρουσόπουλου, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. «Είναι φανερό ότι ο κ. Σαμαράς δεν σέβεται τις διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, και έχει εκδώσει ήδη τις αποφάσεις του», ήταν η απάντηση του Θ. Ρουσόπουλου, ο οποίος τόνισε πως «δεν ζήτησε ποτέ και από κανέναν, ούτε από τον κ. Σαμαρά, να απολογηθεί για τον ίδιο» και πως «η αλήθεια και το ήθος του δεν έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους υπερασπίσεις».

«Προσδοκώ να κριθώ από τη δικαιοσύνη και όχι από κομματικούς μηχανισμούς και τις σκοπιμότητες τους. Θα το επιδιώξω μέχρι τέλους και θα δικαιωθώ πλήρως. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριε Σαμαρά, και εσείς αυτό το γνωρίζετε», συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Την αντίδραση και του διαγραφέντα από το κόμμα της ΝΔ Αριστοτέλη Παυλίδη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος.

«Περιοδεύων στα Δωδεκάνησα με πληροφόρησαν ότι ο επικεφαλής του "Ομίλου", παρά το γεγονός ότι δεν είμαι μέλος αυτού, αναφέρθηκε και μάλιστα εκνευρισμένος και στο πρόσωπό μου. Επί της σημερινής "προκάτ" δήλωσής του, σημειώνω: Το ποιος έβλαψε και συνεχίζει συστηματικά να βλάπτει ανεπανόρθωτα την παράταξη φαίνεται πως δεν το ‘χει πάρει ακόμη είδηση
1. Αλλ’ έσσετ΄ήμαρ!...
2. Την εντολή της 29ης Νοεμβρίου 2009, μάλλον την παρανόησε. Πάντως δεν ήταν "χτίσιμο", αλλά απλώς "επισκευή". Η διαπίστωση, όμως, δυστυχώς είναι ότι προχωρεί με ρυθμό ταχύ στην "κατεδάφιση"», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παυλίδης.

Σημειώνεται πως, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, έγινε γνωστό πως με απόφαση του κ. Σαμαρά συγκροτείται η Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία αναλαμβάνει την αποστολή της διαρκούς αξιολόγησης και της ανανέωσης των στελεχών της ΝΔ, με στόχο «ένα κόμμα αξιών και αξίων». Στην επιτροπή μετέχουν υπό τη θεσμική τους ιδιότητα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

Την Κυριακή, 30 Μαΐου, θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων του κόμματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος «οι εκλογές χαρακτηρίζονται από καινοτομίες, όπως η εκλογή προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. από το σύνολο των μελών του κόμματος και η δυνατότητα εκλογής μέσω εφαρμογής ποσοστώσεων νέων σε ηλικία μελών, καθώς και μελών που θα εκλεγούν για πρώτη φορά. Έτσι, επιτυγχάνεται η ανανέωση του Στελεχιακού Δυναμικού του Κόμματος που, σε συνδυασμό με τις οργανωτικές αλλαγές στη δομή της Περιφερειακής Οργάνωσης, ανοίγουν και εκσυγχρονίζουν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία».

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 έως τις 19:00 σε εκλογικά κέντρα, που έχουν καθορισθεί και αναφέρονται στην ιστοσελίδα του κόμματος. Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα παρέχονται και από το τηλεφωνικό κέντρο 210- 3354454.

Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, που έχουν εγγραφεί ως τις 28 Απριλίου 2010, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ. Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης. Αλλιώς, η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2010, μεταξύ των δύο υποψηφίων, που πλειοψήφησαν.

Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα συνεχισθούν με την εκλογή των μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟ.Δ.Ε.) και συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, 13 Ιουνίου, και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου στην Αθήνα, στις 25-26-27 Ιουνίου.

Δημοσίευση 28/05/2010

[readon1 url="http://tvxs.gr"]Πηγή: tvxs.gr[/readon1]

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.