ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Κειμενο

Με μεγάλη συμμετοχή άνω των 1100 μαθητών πραγματοποιήθηκαν από τις 27 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου οι Σχολικοί Αγώνες στο Δήμο Ηλιούπολης με την ενεργή συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων Ηλιούπολης.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 διεξήχθη η Τελετή Λήξης των Αγώνων με τους τελικούς αγώνες στα αθλήματα της Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης και Χειροσφαίρισης Δημοτικών Σχολείων, καθώς και η Απονομή αναμνηστικών Διπλωμάτων και μεταλλίων στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας που συμμετείχαν.

ολοκληρώθηκαν οι Σχολικοί Αγώνες στο Δήμο Ηλιούπολης

Οι Σχολικοί Αγώνες έλαβαν χώρα στο Α΄Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης «Γιάννης Κωστάκης», στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης, στο Δ’ Αθλητικό Κέντρο Ποδοσφαίρου Ηλιούπολης, στα Γήπεδα Τένις Πανοράματος και στο Ανοικτό Γήπεδο Στίβου «Χαλικάκι».

ολοκληρώθηκαν οι Σχολικοί Αγώνες στο Δήμο Ηλιούπολης

ολοκληρώθηκαν οι Σχολικοί Αγώνες στο Δήμο Ηλιούπολης

ολοκληρώθηκαν οι Σχολικοί Αγώνες στο Δήμο Ηλιούπολης

ολοκληρώθηκαν οι Σχολικοί Αγώνες στο Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος δήλωσε ότι οι Σχολικοί Αγώνες αποτελούν θεσμό που θα διοργανώνεται κάθε χρόνο εφεξής και εντάσσεται στο σχέδιο που υπάρχει από την σημερινή Δημοτική Αρχή για την ενίσχυση του Αθλητισμού και την καλλιέργεια του Αθλητικού ιδεώδους. Επίσης, προσέθεσε ότι είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός θεσμός προκειμένου να αναζητηθούν τα αυριανά ταλέντα της πόλης που θα υψώσουν την ελληνική σημαία σε όλα τα αθλήματα.

ολοκληρώθηκαν οι Σχολικοί Αγώνες στο Δήμο Ηλιούπολης

Λίγα λόγια για τον θεσμό των σχολικών αγώνων:

Ο θεσμός της διοργάνωσης των Σχολικών Αγώνων ξεκίνησε και πάλι στο Δήμο Ηλιούπολης 4 χρόνια μετά, για την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους και την εξοικείωση των μαθητών της πόλης με τον μεγαλύτερο αριθμό των αθλημάτων και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Στόχος των Σχολικών Αγώνων είναι η καλλιέργεια της άμιλλας, η ενίσχυση του αθλητισμού, η καλλιέργεια αξιών όπως είναι ο συναγωνισμός, η αγωνιστικότητα, η καλλιέργεια και η ανάδειξη ταλέντων σε αθλήματα, προκειμένου οι μαθητές της πόλης να αποκτήσουν ένα έναυσμα για να συνεχίσουν την πορεία τους στον Αθλητισμό.

Οι Σχολικοί Αγώνες αποτελούν έναν θεσμό για την πόλη που πρέπει να έχει συνέχεια προκειμένου να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας και να δίνει τα κατάλληλα κίνητρα στους μαθητές για να συμμετέχουν και να ανακαλύπτουν τις δυνατότητες τους, αλλά και να καλλιεργούν την αυτοπεποίθηση που σήμερα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.