ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Κατ’ αρχήν εγκρίθηκε το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού που διαμορφώθηκε από την Δ/νση Προγραμματισμού και Οργάνωσης, με τη συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων από τις Υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου. Σε αυτό αποτυπώνονται τα χαρακτηριστικά της γεωγραφικής ενότητας της Ηλιούπολης, τα χαρακτηριστικά του ίδιου του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του, αξιολογείται η υφιστάμενη κατάσταση, διατυπώνεται το αναπτυξιακό όραμα για την περιοχή της Ηλιούπολης, οι κατευθυντήριες αρχές που πρέπει να διέπουν τον τρόπο λειτουργίας του δήμου, καθώς και ο τρόπος διοίκησης των τοπικών υποθέσεων. Τέλος προσδιορίζεται η στρατηγική του Δήμου προκειμένου να επιτευχθεί το όραμά του.

Επίσης σημαντική απόφαση αποτέλεσε η μετονομασία της πλατείας «Ηρώδου Αττικού» σε πλατεία «Λευκαδίων» ύστερα από την σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Επιπλέον αποφασίστηκαν οι δαπάνες:

- 245.000 ευρώ για Αναπλάσεις Συντηρήσεις πάρκων και πλατειών και συγκεκριμένα για την πλατεία Παραθύρα στην Αγ. Μαύρα

- 73.800 ευρώ για Φυτοτεχνικές αναπλάσεις σε πάρκα, πλατείες κλπ.

- 65.000 για επισκευές και συντηρήσεις κλιμάκων στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας

- 120.000 για την ανακατασκευή, επισκευή και πιστοποίηση παιδικών χάρων

- και 24.800 ευρώ για εργασίες διενέργειας ψεκασμών για την αντιμετώπιση της πιτυοκάμπης των πεύκων

Έτσι η Δημοτική αρχή της Ηλιούπολης, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που έχουν επιφέρει οι δημοσιονομικές περικοπές από το κράτος, με χρηστή διοίκηση κατορθώνει, οργανωμένα να υλοποιεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της συνεχίζοντας με αμείωτους ρυθμούς το πρόγραμμά της.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρ. Πρόεδρός του Κων/νος Σεφτελής υπέβαλε την παραίτησή του. Το αναλυτικό κείμενο των αιτιών της παραίτησης βρίσκεται εδώ. Την Τρίτη 18/10/2016 και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του θα εκλέξει τον νέο Πρόεδρο.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.