ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Σε συνέχεια του επιχειρησιακού σχεδιασμού, από την 1η Οκτωβρίου 2015 έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2016, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Ηλιούπολης, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του νόμου που τη διέπει, ολοκλήρωσε ένα κύκλο εργασιών που αφορά στις οριζόμενες αρμοδιότητες αλλά και στη συνδρομή της σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν συνολικά ζητήματα της Πόλης μας.

Η αριθμητική απεικόνιση του έργου της βάσει του επίσημου αρχείου καταγγελιών - καταγραφής αιτημάτων κατηγοριοποιείται ως εξής:

Διεκπεραίωση 978 αιτημάτων πολιτών και Υπηρεσιών.

Διεκπεραίωση 211 εγγράφων προς πολίτες και λοιπές υπηρεσίες.

Έλεγχος τήρησης των όρων χρήσης κοινόχρηστων χώρων (αλσών – πλατειών – παιδικών χαρών):
Έλεγχος κατάστασης του εγκαταστημένου τεχνικού εξοπλισμού των 25 παιδικών χαρών του Δήμου.
Καταγραφή σοβαρών φθορών σε δομικά υλικά κάλυψης πεζοδρομίων (σπασμένες πλάκες) σε οδούς με υψηλή συχνότητα διέλευσης πεζών και πλησίον σχολικών συγκροτημάτων.

Έλεγχος της υπαίθριας διαφήμισης και προδιαγραφές διαφημιστικών πλαισίων:
Σύνταξη 309 εκθέσεων αυτοψίας και καταγραφής παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

Έλεγχος τήρησης της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους:
Διενέργεια 63 αυτοψιών και αποστολή ενημερωτικών δελτίων προς το αρμόδιο τμήμα Καθαριότητας που αφορούν ρύπανση κοινοχρήστων χώρων από ρίψη μπαζών, κλαδιών, κλπ.

Καταγραφή προβλημάτων πόλης – Εποπτεία.
Διενέργεια 128 αυτοψιών και αποστολή ενημερωτικών δελτίων προς τα αρμόδια τμήματα Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου για αποκατάσταση βλαβών επί του οδοστρώματος (λακκούβες), για την άρση ανθυγιεινών εστιών, αποψίλωση κοινόχρηστων χώρων, κλπ.

Έλεγχος παράνομης στάθμευσης οχημάτων:
Έλεγχος 664 περιπτώσεων παράνομης στάθμευσης και παρακώλυσης κυκλοφορίας με σύνταξη εκθέσεων βεβαίωσης παράβασης οχημάτων και γραπτών συστάσεων, δίνοντας έμφαση σε παραβάσεις που χαρακτηρίζονται από «αντικοινωνική συμπεριφορά» (παράνομη στάθμευση επί του πεζοδρομίου, σε ράμπες διάβασης ΑμεΑ, σε θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης ΑμεΑ).

Βεβαίωση γνησίου υπογραφής κατ’ οίκον, σε άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετακίνησης:
Πραγματοποιήθηκαν 504 αντίστοιχες θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο (2) ημέρες.

Επίδοση εγγράφων του Δήμου ή άλλων Δημοτικών Αρχών:
Επιδόθηκαν 158 έγγραφα.

Πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους :
Τοποθέτηση προειδοποιητικής κορδέλας σήμανσης κινδύνου και ανακοινώσεων απαγόρευσης στάθμευσης στα υδροστόμια του Δήμου και σε σημεία διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων.

Συμμετοχή στην εφαρμογή των σχεδίων πολιτικής προστασίας.
Έλεγχος και καταγραφή κυψελών (μελίσσια) στην δασική περιοχή του Υμηττού και έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας.

Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου (πχ. παρελάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις).

Συνδρομή σε λοιπές Υπηρεσίες του Δήμου (πχ. για την εκτέλεση εργασιών καθαρισμού οδικού δικτύου μετά το πέρας Λαϊκής Αγοράς εκάστου Σαββάτου, παρεμβάσεων κλαδέματος επικίνδυνων ψηλών δέντρων, κλπ.)

Προστασία της δημοτικής περιουσίας.
Διενέργεια αυτοψιών και αποστολή ενημερωτικών δελτίων προς το αρμόδιο τμήμα Καθαριότητας, που αφορούν φθορά αστικού εξοπλισμού του Δήμου (κάδοι συλλογής απορριμμάτων).

Έγγραφη κατάθεση 3 προτάσεων με παρεμβατικό χαρακτήρα με στόχο την εύρυθμη και κυρίως ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, την αποτροπή παράνομης στάθμευσης, και κυρίως την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, σε σημεία του δημοτικού οδικού δικτύου που παρουσιάζουν αυξημένη κυκλοφοριακή ροή και υψηλή επικινδυνότητα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η δοκιμαστική χρήση λειτουργίας του υπηρεσιακού φορητού ηλεκτρονικού εξοπλισμού, όπου εντοπίζονται και αναφέρονται οι αναγκαίες ρυθμίσεις στον υπεύθυνο διαχείρισης του έργου τηλεματικής των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.