ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης αξιοποιώντας τα σύγχρονα εργαλεία ενημέρωσης, απέκτησε νέα ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο καθώς και λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης (facebook).

Η ιστοσελίδα mea.ilioupoli.gr περιλαμβάνει κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις συλλογές του Μουσείου και την Πινακοθήκη Θεμιστοκλή Καρφάκη.

Ο επισκέπτης μπορεί να διαβάσει ιστορικά γεγονότα σε συντομία για την περίοδο 1940-1944 μέσα από ένα ιστορικό «οδοιπορικό» στα χρόνια της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης των Ελλήνων.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα παρέχεται ενημέρωση που αφορά πρόσθετες δραστηριότητες του Μουσείου μας, με τις ενότητες, εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις, προβολές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, οδηγό του επισκέπτη στα ελληνικά και αγγλικά, συναφείς ηλεκτρονικούς υπερ-συνδέσμους, φίλοι του μουσείου, ιστορική αναδρομή, μαρτυρίες αγωνιστών, καθώς και χρονολόγιο ιστορικών γεγονότων της αντίστασης που παραπέμπει στην σελίδα του μουσείου στο facebook. Στη σελίδα μας στο facebook ‘Μουσείο Εθνικής Αντίστασης – Δήμος Ηλιούπολης’, ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα σημαντικά αυτά ιστορικά γεγονότα πλαισιωμένα από φωτογραφικό υλικό.

Ο χρήστης μπορεί να μεταφερθεί επίσης στην σελίδα του μουσείου και μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Δήμου Ηλιούπολης http://www.ilioupoli.gr/.

Ο στόχος της ιστοσελίδας και του facebook είναι ενημερωτικός και διδακτικός με συνέπεια στην ιστορική αλήθεια με τεκμηρίωση και αντικειμενικότητα.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δήμου Ηλιούπολης
Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου
Τηλέφωνο: 210 9901400
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.