ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης ενημερώνει τους κατοίκους ότι διενεργείται με αρτιότητα και επιστημονική επάρκεια, η δεύτερη φάση κοπής των κουκουλιών της πιτυοκάμπης μετά την πρώτη φάση του ψεκασμού που ολοκληρώθηκε το Φθινόπωρο.

Η κοπή διενεργήθηκε με επιτυχία στο Γκαράζ του Δήμου (Άνω Ηλιούπολη) και στο σχολείο παραπλεύρως, στο 5ο Δημοτικό, στο 4ο Γυμνάσιο, στον Σύλλογο Οδηγών, στο 2ο Γυμνάσιο, στο 11ο Δημοτικό, στο 17ο Δημοτικό, στο Άλσος Κέκρωπος & Λυσίου, στο τρίγωνο της οδού Σικελιανού, στο 2ο Νηπιαγωγείο, στο 7ο Νηπιαγωγείο και στο ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες».

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος υποστηρίζει τεχνικά τους κατοίκους που εκτελούν καθαρισμούς στα δέντρα των πεζοδρομίων τους, οι οποίοι βάση του νόμου γίνονται με δική τους ευθύνη και με άδεια από το Δασαρχείο.

Η αφαίρεση των κουκουλιών από τα δέντρα κρίνεται αναγκαία καθώς οι ψεκασμοί που διενεργούνται από τον Δήμο Ηλιούπολης στην πρώτη φάση καθαρισμού γίνονται με ψεκαστικά χαμηλής πίεσης και με βιολογικό σκεύασμα λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας για τους πολίτες και ως εκ τούτου είναι περιορισμένης αποτελεσματικότητας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων μετά από αυτοψίες που έγιναν, μετά τον ψεκασμό, απαιτείται και δεύτερη επέμβαση με κοπή και ο Δήμος Ηλιούπολης προχώρησε και σε καθαρισμό για να εξαλείψει εντελώς τους κινδύνους δερματικών αλλεργιών και να προσφέρει στους πολίτες ένα όσο το δυνατό πιο ασφαλές περιβάλλον.

Χρήσιμες οδηγίες για την αποφυγή των αλλεργιών:

Η εποχή της κάμπιας και της γύρης είναι τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Κατά την διάρκεια αυτών των μηνών προσέχουμε:

Οι νοικοκυρές να μην απλώνουν τα ρούχα τις πρωινές ώρες.
Όταν φυσάει αεράκι και έχει ηλιοφάνεια να φοράμε γυαλιά.
Πλένουμε συχνά τα χέρια μας, ειδικά τα παιδιά όταν γυρίσουν από το παιχνίδι.
Δεν ξύνουμε τα σημεία του σώματος όταν αισθανόμαστε κνησμό. Πλένουμε καλά με μπόλικο ζεστό νερό και σαπούνι τα σημεία.
Αν έρθουμε σε επαφή με κάμπια βάζουμε σελοτέιπ και το ξεκολλάμε διότι η κάμπια αφήνει τριχίδια.
Δεν ακουμπάμε ποτέ τα μάτια όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους.
Καθαρίζουμε συχνά τα φίλτρα των κλιματιστικών που έχουμε στο σπίτι και στο αυτοκίνητό μας.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.