ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Μια νέα εποχή ξεκινάει στο Δήμο Ηλιούπολης και στην καθαριότητα καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το Τοπικό Σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Με έμφαση στην διαλογή στην πηγή που θα δώσει μια νέα διάσταση στις δυνατότητες των υπηρεσιών αλλά και στην περιβαλλοντική συμπεριφορά του Δήμου αναπτύσσονται πράσινα σημεία, μπαίνουν στόχοι, δημιουργούνται νέες υπηρεσίες και μπαίνουν τα θεμέλια για νέα συστήματα που θα οδηγήσουν στην εκ θεμελίων αλλαγή της ποιότητας των υπηρεσιών καθαριότητας, θα μειώσουν δραματικά το κόστος και τα τέλη καθαριότητας και θα δημιουργήσουν μια νέα οικολογική αντίληψη στους κατοίκους της Ηλιούπολης.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση για την συμμετοχή του Δήμου στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης WI-FI FOR EUROPE. Ένα πρόγραμμα που θα επιτρέψει την πλήρη δικτύωση πολιτών και υπηρεσιών σε όλη την Ηλιούπολη και παράλληλα και την εφαρμογή νέων υπηρεσιών τηλεματικής, όπως ο έλεγχος των θέσεων στάθμευσης, της κατάστασης του ηλεκτροφωτισμού και την παρακολούθηση της κατάστασης των κάδων και της ανακύκλωσης.

Στην ίδια κατεύθυνση προσέγγισης της Έξυπνης Πόλης του μέλλοντος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και την έγκριση δαπάνης και ψήφιση πίστωσης που αφορά «Δαπάνες εγκατάστασης και λειτουργίας του προγράμματος τηλεϊατρικής και τηλεειδοποίησης»

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιχορήγηση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου παθήσεων δημοτών στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος για την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων μέσω της προληπτικής ιατρικής.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.