ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης εκτός από τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν, έγινε και μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας και γενικότερα εκτάκτων και γενικών φαινομένων στο Δήμο μας καθώς και στο έργο του Σ.Π.Α.Υ. τα τελευταία χρόνια που ο Δήμαρχος Ηλιούπολης είναι και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Κατά τη συζήτηση αποδείχτηκαν οι μεγάλες ελλείψεις στην πολιτική προστασία της χώρας, ειδικά μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στο Μάτι και την Κινέτα. Η προετοιμασία του Δήμου όσο και του Σ.Π.Α.Υ. θεωρήθηκε ικανοποιητική από το Δ.Σ. και ζητήθηκε η περαιτέρω ενημέρωση των δημοτών για την προστασία τους από τα καιρικά φαινόμενα αλλά και ουσιαστική συμμετοχή τους στην αντιμετώπισή τους.

Στο ίδιο όμως Δημοτικό Συμβούλιο δεν καταγράφηκαν μόνο οι κίνδυνοι και η αναγκαιότητα του σχεδιασμού στην δράση των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και οι επιτυχίες αφού εξασφαλίστηκαν μεγάλα κονδύλια χρηματοδοτήσεων από την πολιτεία για έργα πνοής στην Ηλιούπολη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε την έγκριση του και εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο για το σχέδιο και την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΑΤΤΙΚΗ (ΕΣΠΑ 2014-2020) για την Επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών στις οποίες παρέχονται κοινωνικές υπηρεσίες στην Ηλιούπολη.

Ακόμη το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την αποδοχή του ποσού των 217.471,744 ευρώ για την «Αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του αστικού εξοπλισμού του κοινοχρήστου χώρου επί της οδού Αναστάσεως του Δήμου Ηλιούπολης» με χρηματοδότηση από πόρους του Πράσινου Ταμείου στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση 2017».

Πρόκειται για ένα έργο πλήρους αναβάθμισης του πεζοδρομίου, του πάρκου και της παιδικής χαράς στην οδό Αναστάσεως το οποίο ξεκινάει στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Επίσης το Δ.Σ. ενέκρινε την μελέτη του έργου «Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης σε διάφορα σημεία της πόλης » προϋπολογισμού 40.000,00 €, με Φ.Π.Α. με σκοπό την προστασία από φερτά υλικά και κατολισθήσεις, τριών σημείων μεγάλης επικινδυνότητας στις οδούς Κεφαλληνίας, Ηρακλέους και Διογένους.

Και τέλος έκανε αποδοχή της έγκρισης απόφασης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία εντάχθηκαν 70.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018, για την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στα Πολυκλαδικά του Δήμου Ηλιούπολης.

Έτσι με την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών και την άρτια τεκμηρίωση με μελέτες, ο Δήμος Ηλιούπολης αυξάνει συνεχώς τα έσοδα του και τα έργα που εκτελεί, αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε πηγή χρηματοδότησης της Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.