ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης κατασκεύασε προς τιμήν της συμπολίτισσάς μας, Ευαγγελίας Δημητρίου, μια λιτή φυσική σύνθεση στο πάρκο της Πικροδάφνης, στην οδό Λαγκαδίων.

Πρόκειται για ένα απλό παρτέρι με διακοσμητικά φυτά και άνθη, που περικλείουν προστατευτικά ένα κομμάτι βράχου, με μια αναμνηστική μεταλλική πλάκα στην οποία αναγράφεται:
«Προς τιμήν της Ευαγγελίας Δημητρίου, για την ευαισθησία και τον αγώνα της, για την προστασία της Πικροδάφνης»

Η Ευαγγελία Δημητρίου, ήταν δραστήρια και δυναμική αγωνίστρια της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης, έδωσε αγώνες για την προστασία του ρέματος της Πικροδάφνης και μαζί ξεκινήσαμε νέα προσπάθεια για την διατήρησή του και την επαναφορά της κοίτης του στην αρχική της μορφή, με εφαρμογή των κανόνων της Φυσικής μηχανικής.

Σήμερα βρεθήκαμε εκεί, μαζί με το γιό της, Κώστα Λούσκα και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Σεφτελή, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης.

Για όλους εμάς, η Ευαγγελία παραμένει σύμβολο δυναμικού και ενεργού πολίτη και ο Δήμος μας καθιερώνει ετήσια γιορτή της Πικροδάφνης, που θα φέρει το όνομά της.

Γιώργος Χατζηδάκης
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.