ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Προχωρά με εντατικούς ρυθμούς το έργο κατασκευής του νέου τριώροφου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Δήμο Ηλιούπολης, με τις εργασίες να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Tην Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Σεφτελή και τον Πολιτικό Μηχανικό, MSc & Επιστημονικό Συνεργάτη του Δημάρχου Τάσο Παναγιώταρη, πραγματοποίησαν αυτοψία στο υπό εξέλιξη έργο επί της Λεωφόρου Ειρήνης και Αριστογείτονος στην Ηλιούπολη.

Πρόκειται για ένα έργο-στολίδι μοντέρνας κατασκευής προϋπολογισμού ύψους 2.800.000 ευρώ, που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των οικογενειών του Δήμου μας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της υποστήριξης και ανάπτυξης κοινωνικών και εκπαιδευτικών δομών.

Έχει συνολικό εμβαδόν 1.003,80 τ.μ., θα μπορεί να φιλοξενεί καθημερινά 70 παιδιά (βρέφη και νήπια) και θα εξασφαλίσει ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Η νέα αυτή σχολική μονάδα, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και κατασκευής, πληροί όλα τα πρότυπα, ασφάλειας - χωρητικότητας - υποδομών - βιοκλιματικής και οικολογικής κατασκευής για την άνετη και ευχάριστη φιλοξενία των παιδιών. Θα διαθέτει, επίσης, άνετους χώρους παιδαγωγικής και ψυχαγωγίας (με υπαίθριους χώρους πρασίνου, χώρους παιχνιδιού, σημεία κηπουρικής, καθιστικά και πεζούλες κ.ά.).

Παράλληλα, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η ευρύτερη περιοχή από τη λειτουργία του, θα διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Το έργο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Η πόλη μας αποκτά έναν ακόμα Βρεφονηπιακό Σταθμό–κόσμημα για την πόλη αλλά και ολόκληρη τη Νότια Αττική, σε ένα ασφαλές, σύγχρονο, ποιοτικό και φιλόξενο περιβάλλον. Υλοποιούμε το πρόγραμμά μας με συνέπεια και σχέδιο, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κάθε γειτονιάς. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε δομές, να δημιουργούμε νέες, καθώς όποιος επενδύει στην παιδεία, επενδύει στο μέλλον!».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κώστας Σεφτελής σημειώνει: «Ο συγκεκριμένος σταθμός θα παρέχει τις υπηρεσίες του σε 70 παιδιά συνολικά, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους και προσφέροντας τις απαιτούμενες παροχές, με ασφάλεια και απόλυτη προσβασιμότητα. Οι εργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με άμεσο στόχο να λειτουργήσει έως τα τέλη του τρέχοντος έτους».

Ο Πολιτικός Μηχανικός, MSc και Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου κ. Τάσος Παναγιώταρης αναφέρει: «Πρόκειται για μια εξαιρετική και απαραίτητη κοινωνική υποδομή στην πόλη μας. Η Δημοτική Αρχή με μακρόπνοο σχεδιασμό και προγραμματισμό αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, επιτυγχάνοντας πολλούς από τους στόχους που είχε θέσει για την εκσυγχρόνιση της πόλης μας».

Να σημειωθεί ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός αναμένεται να λειτουργήσει τέλη του 2023.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.