ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, κάθε χρόνο 16–22 Σεπτεμβρίου, είναι η κορυφαία εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ευαισθητοποίηση στην βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  2025 με θέμα «Mobility for Everyone – Κινητικότητα για Όλους», διοργανώνοντας σε συνεργασία με την ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό ΠΑΡΟΝ και την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας και της European Cyclists Federation, τις εξής δράσεις:

Τετάρτη 17  Σεπτεμβρίου ώρες 17:00 -19:00 & Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου ώρες 10:00- 12:00

Ενημέρωση μικρών και μεγάλων σε θέματα ασφαλούς μετακίνησης με το ποδήλατο. Συμβουλές κίνησης σε δημόσιους δρόμους, τεχνικές συντήρησης ποδηλάτων και εξοπλισμού ασφαλείας, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Για τη συμμετοχή στο διαδραστικό κομμάτι της δράσης οι μαθητές θα πρέπει να ξέρουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές και να έρθουν στο χώρο με το ποδήλατό τους.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα εκκίνησης 10.00

Ποδηλατικός γύρος δήμου Ηλιούπολης. Ένας γύρος για να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι ότι ένας δήμος με ανηφόρες μπορεί να γίνει “ποδηλατικός’'.

Διαδρομή: Λ. Ειρήνης (Πλατεία Φλέμινγκ), Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Λ. Ελ. Βενιζέλου, Λ. Κυπρίων Ηρώων, Αλιμούντος, Ηρ. Κωνσταντοπούλου, Νικομάχου, Ηρ. Κωνσταντοπούλου, Πλατεία ΙΚΑ, Ναυαρίνου, Ανδ. Παπανδρέου, Λ. Ειρήνης (Πλατεία Φλέμινγκ)

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Με ποδηλατάκι γοργό γοργό κινούμαι στη γειτονιά και την ωφελώ» του Μάνου Χαραλαμπάκη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

«Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» 16-22 Σεπτεμβρίου 2025 στην Ηλιούπολη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.