Το ρεκόρ αποχής, καθώς και η σαφής υποχώρηση τόσο του κυβερνητικού κόμματος, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τα ποσοστά που είχαν πετύχει στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2019 και στις εθνικές εκλογές του 2023 είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 διεξάγονται οι Ευρωεκλογές και υπενθυμίζουμε στους Δημότες ότι δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους τη χρονιά των εκλογών, ενώ θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας και να μην έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Σε χαμηλά επίπεδα η συμμετοχή στις εκλογές, σύμφωνα με το υπ. Εσωτερικών. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών μέχρι τις 16.30 είχε ψηφίσει το 40,77% του εκλογικού σώματος.

Συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, έδειξαν οι κάλπες στην εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου 2023.

Οι εθνικές εκλογές του 2023 θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, με τα επιτελεία των μεγάλων κομμάτων (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ) να βρίσκονται σε «πυρετό» προετοιμασίας & τις λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές να είναι σχεδόν έτοιμες.

Την Κυριακή 21 Μαίου θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα, κατά την διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές θα γίνουν το αργότερο έως αρχές Ιουλίου.

Πρωτιά σε Κικίλια και Θεοδωρικάκο με τρίτο τον Δένδια δίνει η MRB ύστερα από σημερινή δημοσκόπηση όπου οι δημοτικότητες υπουργών έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

«Με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για το κράτος και την οικονομία, μπορούμε να δώσουμε νέα δυναμική στην Ελλάδα, κάνοντας την πατρίδα μας ένα διεθνές θετικό παράδειγμα συνολικής επιτυχίας».

Η Ραλλία Χρηστίδου προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση, αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος:

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.