ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς & μία εβδομάδα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες, για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι μαθητές εντός και εκτός σχολικών τάξεων.

Παράλληλα δίνονται χρηστικές οδηγίες στους μαθητές όλων των βαθμίδων με σκοπό να ενημερωθούν για τη σωστή χρήση των αντισηπτικών αλλά και πώς μπορούν να προφυλαχτούν από τον ιό. Επίσης, ενημέρωση γίνεται και ως προς τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων όπως για παράδειγμα, σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων από τον Σεπτέμβριο του 2020, τη λοίμωξη COVID-19, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19.

«Η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι εξαιρετικά σημαντική. Η παρουσία των παιδιών στο σχολείο, ιδιαίτερα αυτών που είναι μικρής ηλικίας, είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την αποκλειστική εξ αποστάσεως ηλεκτρονική διδασκαλία. Η παρουσία στο σχολείο είναι σημαντική για την εκπαιδευτική διαδικασία, την απόκτηση νέων γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων», αναφέρει ο ΕΟΔΥ.
Πέρα από τις γενικές οδηγίες, ο ΕΟΔΥ, δίνει οδηγίες ατομικής υγιεινής, αναφέρεται στην τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων και στα περιβαλλοντικά μέτρα, καθώς και στη λειτουργία των σχολικών κυλικείων και φυσικά στη χρήση μάσκας.

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει τα ύποπτα συμπτώματα για COVID-19 στα παιδιά & συγκεριμένα τα συχνότερα συμπτώματα είναι ο πυρετός και ο βήχας.

Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Μυαλγίες
  • Ρίγος
  • Πονοκέφαλος
  • Δυσκαταποσία
  • Ρινική καταρροή/συμφόρηση
  • Ναυτία / έμετος
  • Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για Νηπιαγωγεία & Δημοτικά Σχολεία

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι είναι σημαντικό να γίνεται συστηματική εκπαίδευση των παιδιών με επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες εφαρμογής των μέτρων προφύλαξης για την εξοικείωση των μικρών παιδιών, με κατάλληλο για την κάθε ηλικία τρόπο.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα Νηπιαγωγεία

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα Δημοτικά Σχολεία

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.