ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου νωρίτερα ανακοίνωσε ότι στο πακέτο επιδοτήσεων για τα καύσιμα που θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο θα συμπεριλαμβάνονται επιπλέον 375 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τα νέα μέτρα αυξάνουν την επιδότηση του Fuel Pass 2 από τα 45 ευρώ στα 80 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ η επιδότηση για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών ανέρχεται στα 60 ευρώ από τα 35 ευρώ που ίσχυε στο Fuel Pass 1.

Για τα νησιά η επιδότηση ανεβαίνει από τα 55 ευρώ στα 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα και για τις μοτοσικλέτες στα 70 από 40 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Το εισοδηματικό όριο σύμφωνα με τις δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα ανέρχεται από τις 30.000 ευρώ στις 45.000 ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για «πρόσθετες ενισχύσεις σε περισσότερους δικαιούχους».

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης στο Fuel Pass 2 θα προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ αντί για πέντε (5) ευρώ που ήταν στο Fuel Pass 1.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη το νέο πρόγραμμα επιδότησης Fuel Pass 2 για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος αφορά περισσότερους από τρία εκατομμύρια οδηγούς.
Με την παρέμβαση αυτή όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απομειώνονται οι αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ, ενώ επεκτείνεται, επίσης, η κρατική επιδότηση στο ντίζελ.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο η επιδότηση για τα καύσιμα όλο αυτό το διάστημα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 580 ευρώ. Ενώ οι άμεσες και έμμεσες παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την ακρίβεια στην ενέργεια αγγίζουν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.