ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ένα τεράστιο έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι συλλεκτήριοι αγωγοί Σ2 και Σ3 που διαπερνούν σχεδόν όλη την πόλη σε μήκος 3.675 μέτρων είναι πια πραγματικότητα.

Η πόλη θωρακίστηκε σε μεγάλο βαθμό με το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Ηλιούπολη από σήμερα η ζωή και η περιουσία των κατοίκων είναι πολύ πιο ασφαλής και προστατευμένη από τα φυσικά φαινόμενα. Η πόλη δεν θα ξαναζήσει τις δύσκολες και ζημιογόνες στιγμές του παρελθόντος και τα ποτάμια που παράσερναν κάθε τι στο πέρασμά τους στις περιοχές που περνούν οι αγωγοί.

Ήταν ένα όραμα και ένας στόχος που με την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, με μεθοδικότητα, σωστό προγραμματισμό και ιεράρχηση των αναγκών, έγινε πραγματικότητα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης κατόρθωσε να ξεπεράσει δεκάδες εμπόδια, ακόμη και αυτά των ενστάσεων από διάφορες ομάδες μεμψίμοιρων πολιτών που πάνω από το δημόσιο συμφέρον, την αξία της ζωής και τις περιουσίες προέταξαν τα δικά τους προσωπικά πολιτικά συμφέροντα.

Ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο με μεγάλες απαιτήσεις συνεχών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και συνεχών εμποδίων από τα προϋπάρχοντα δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας. Όμως τα καταφέραμε.

Σε λίγο καιρό ξεκινάει το μεγάλο διαδημοτικό αντιπλημμυρικό έργο από τον Βύρωνα στο Καρέα μέχρι την Λ. Βουλιαγμένης που θα θωρακίσει εντελώς την πόλη από άκρη σε άκρη για να ολοκληρωθεί στο 100% ο στόχος που βάλαμε να μην ξαναδούμε πλημμύρα στην Ηλιούπολη και να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι μια πόλη λειτουργική και προστατευμένη ανεξάρτητα από τα καιρικά φαινόμενα.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.