ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Στις 3 Δεκεμβρίου 2018 καταγγείλαμε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και στο Δήμο Ηλιούπολης τον τοίχο με τον οποίο έχει κλειστεί ο υπογειοποιημένος αγωγός της Πικροδάφνης και εμποδίζει την είσοδο των νερών του ρέματος.

Η ύπαρξη του τοίχου αυτού βάζει σε κίνδυνο όλη την περιοχή, σε περίπτωση ιδιαίτερα έντονης βροχόπτωσης, που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πλημμυρικό γεγονός. Ενδεχόμενη πλημμύρα στη συγκεκριμένη περιοχή θα βάλει σε μεγάλο κίνδυνο τη λεωφόρο Πατριάρχου Γρηγορίου, που έχει μεγάλη κατωφέρεια και μήκος και οδηγεί στην κεντρική λεωφόρο της Αγίας Μαρίνας, στη Δημοκρατίας.

Έκτοτε, μετά από συνεχόμενη αλληλογραφία χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση μόνοι μας την Κυριακή 7 Απριλίου, απομακρύνοντας τα μπάζα που έχουν συσσωρευτεί μπροστά από τον κλειστό αγωγό του ρέματος και γκρεμίζοντας τον τοίχο που εμποδίζει τη ροή των νερών στην Πικροδάφνη. Την απόφασή μας αυτή κοινοποιήσαμε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ηλιούπολης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κλπ, τονίζοντας ότι αν δεν το κάνουν αυτές θα το υλοποιήσουμε μόνοι μας τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν η απάντηση από το γραφείο του Αντιπεριφειάρχη Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής, ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει προγραμματίσει συνεργείο την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και κατασκευών, που εμποδίζουν την απρόσκοπτη ροή του νερού με την παράλληλη διασφάλιση της μη προσβασιμότητας στο κοινό, εντός του κλειστού αγωγού.

Συνεχίζουμε να καλούμε όλους εσάς την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00, στο τέλος του πάρκινγκ του γηπέδου ΔΙΑΝΑ στην Ηλιούπολη, που βρίσκεται στο τέρμα της Πατριάρχου Γρηγορίου Ε', για:

  • Καθαρισμό της περιοχής και πικ-νικ στην κοίτη της Πικροδάφνης, εφόσον η Περιφέρεια Αττικής υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε
  • Απομάκρυνση των μπάζων και γκρέμισμα του τοίχου που κλείνει το ρέμα, εάν δεν πραγματοποιηθούν, όσα μας έχουν υποσχεθεί

Οι υπογράφοντες φορείς

Κι.Π.Η. – Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης - Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη, 2109730215, 6944683652, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κίνητρον – Δράσεις Πολιτισμού & Αλληλεγγύης  - Αργοναυτών 73, Ηλιούπολη 163 46, τηλ. 6980145411
"Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής"
Κίνηση για την Προστασία και την Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας
'ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ' – Δημήτρης Θεοδοσόπουλος
ΙΛΙΣ-SOS
Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης
'Πρωτοβουλία πολιτών για την προστασία του Υμηττού'-Τότσικας Πάνος
Μικρογεωγραφίες
SOMA (Διάσπαρτο Ανοιχτό Μουσείο Αττικής)
Κώστας Γ. Σεφτελής, Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης, τ. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου & Αντιδήμαρχος

Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
Τ.:2109730215 • K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.http://www.kipi.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.