ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Με αφορμή δηλώσεις του Στυλιανού Καρπαθίου, ιερέα του προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη όπου με δύο τηλεοπτικές παρεμβάσεις στην ΕΡΤ1 και τον Alpha απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει τις εκκλησίες παρά τα μέτρα που λαμβάνονται πανελλαδικά, ως δημοτική κίνηση θέλουμε να δηλώσουμε πως καταδικάζουμε απερίφραστα αυτού του είδους τις προκλητικές, αντικοινωνικές, αντιεπιστημονικές και σκοταδιστικές προσεγγίσεις στην πόλη μας εν έτει 2020.

Σεβόμαστε την πίστη όλων, αλλά με τη Δημόσια Υγεία δεν παίζουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις τύχες των πιστών και των υπολοίπων συμπολιτών μας.

Ζητούμε την απερίφραστη καταγγελία του συγκεκριμένου ιερέα από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης και του κόσμου της Ηλιούπολης, ειδάλλως θα το θεωρήσουμε ως συγκατάβαση και συνενοχή στις συγκεκριμένες αντικοινωνικές πρακτικές και μεθόδους. Τη στιγμή που ολόκληρη η χώρα ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τη στιγμή που γειτονικές χώρες εφαρμόζουν δρακόντεια μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης, τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακηρύσσει τον κορωνοϊό σε πανδημία, κάποιοι φαίνεται πως επιλέγουν το δρόμο της ελαφρότητας, της ανευθυνότητας και της ιδεοληψίας και στην περιοχή μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας να ενημερώνονται από τους ειδικούς επιστήμονες και τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας και του Δήμου και να μην παρασύρονται από αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις που στην τελική ανάλυση, θα επηρεάσουν την υγεία των πιστών και των ηλικιωμένων, που αποτελούν και ευάλωτη ομάδα πληθυσμού.

Η αντιμετώπιση της κρίσης αυτής εξαρτάται και από την προσήλωση όλων μας στο στόχο της αντιμετώπισης, δηλαδή την ευθύνη όλων μας στην εφαρμογή των μέτρων που συνιστούν οι αρμόδιες αρχές και οι ειδικοί επιστήμονες σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο. Όσοι επιλέγουν –για όποιο λόγο και αν το κάνουν- να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, θα είναι υπόλογοι στους συμπολίτες και στις συμπολίτισσες μας. Αλήθεια, οι εισαγγελείς μήπως θα έπρεπε να δουν με μεγαλύτερη προσοχή αυτές τις παραινέσεις;

Το Γραφείο Τύπου

Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη
Ηρακλείτου 1, Ηλιούπολη, 163 45
Τηλ.: 211.21.39.536 - Fax: 211.21.39.536 
www.iliou-polis.gr - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.