ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Σήμερα τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης. Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει πολλές από τις συνήθειες μας και έχει επηρεάσει αισθητά και τη δυνατότητα κάλυψης αναγκών σε αίμα. Η αιμοδοσία από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας έχει μειωθεί από 25% έως 60%, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ. Οι ανάγκες για αίμα δεν μπορούν να περιμένουν, το εθελοντικό πνεύμα της αιμοδοσίας πρέπει να επεκταθεί, αφού λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, και λίγο αίμα από το αίμα μας, μπορεί να σώσει ζωές.

Δημοτική παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω»

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.