ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στον Δήμο Ηλιούπολης, ώστε να καλυφθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η αυξημένη ζήτηση τόσο για οικιακή χρήση όσο και για τις επιχειρήσεις της περιοχής, ζητάει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Δικτύου Διανομής Αττικής για την πενταετία 2021-2025, η προβλεπόμενη επέκταση για τον συγκεκριμένο Δήμο είναι μόλις 6 χλμ.

«Η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης βρίσκεται σταθερά σε επαφή με την ΕΔΑ Αττικής για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής και την κάλυψη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό της ζήτησης που υπάρχει», αναφέρει και τονίζει, μεταξύ άλλων, πως το φυσικό αέριο είναι το πιο οικονομικό και ταυτόχρονα το πιο φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο κ. Σπανάκης ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό:

«Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου για τον Δήμο Ηλιούπολης, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση και οι ανάγκες των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής;»

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΠΕΤΡΟΣ Ν. ΣΠΑΝΑΚΗΣ
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Β3΄Νοτίου Τομέα Αθηνών

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.