ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Η Δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω» στηρίζει και προωθεί το φετινό παγκόσμιο μήνυμα του ΟΗΕ για καθιέρωση του ορίου ταχύτητας των 30 Χλμ/ώρα στις κατοικημένες περιοχές.

Η εβδομάδα 17 έως 23 Μαΐου 2021 έχει οριστεί ως η 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών. Το θέμα της φετινής εβδομάδας, είναι το όριο ταχύτητας των 30km/h στους αστικούς δρόμους, εκεί όπου οι άνθρωποι περπατούν, ζουν και παίζουν, με σύνθημα: Δρόμοι Ζωής - Streets for Life #Love30.

Η ασφάλεια στους δρόμους είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου και συνδέεται άμεσα με την ελεύθερη μετακίνηση. Οι πόλεις επιβάλλεται να αλλάξουν προσωπείο παραχωρώντας χώρο στη ποιοτική ζωή.

Στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πόλη που θέλουμε είναι μια πόλη φιλική στον πολίτη και περιβαλλοντικά ευαίσθητη.

  • Θέλουμε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, δρόμους με όριο ταχύτητας δίπλα από σχολεία, παιδικούς σταθμούς, αθλητικούς χώρος, πάρκα, πλατείες, ΚΑΠΗ κ.α. στα 30km/h για να αυξηθεί η ασφάλεια στην Πόλη.
  • Θέλουμε να δημιουργηθούν άμεσα ποδηλατόδρομοι για να μπορεί ο πολίτης να χρησιμοποιήσει με ασφάλεια το ποδήλατο έναντι του αυτοκινήτου του.

Εδώ υπογράφουμε για την οδική ασφάλεια στην πόλη μας

Για την δημοτική παράταξη
"Η Πόλη που θέλω"
Ο Επικεφαλής
Γαβριήλ Αραμπατζής

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.