ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 από τις 18:00 έως τις 21:00 στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης (Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως) σε μία εκδήλωσης ευαισθητοποίησης για την προστασία του Περιβάλλοντος και την ενίσχυση των αρχών της αειφορίας και της βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης που δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Γιώργο Βενετσανόπουλο και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα Ανακύκλωσης κ. Ελευθέριο Κόντη, θα λάβουν χώρα μία σειρά από περιβαλλοντικές δράσεις που στόχο έχουν, τόσο να εκπαιδεύσουν, όσο και να ευαισθητοποιήσουν τους Δημότες και κατοίκους, αλλά και να προετοιμάσουν τις επόμενες γενιές για τη διασφάλιση και προστασία του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει το Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης που θα πραγματοποιήσει ενημέρωση στους μαθητές της πόλης και το Κινητό Πράσινο Σημείο της Green City με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση στους παρευρισκομένους.

Στο σημείο θα βρίσκονται διαφορετικοί κάδοι (μπλε κάδος, καφέ κάδος, πράσινος, κάδος με κίτρινο καπάκι) προκειμένου να εκπαιδευτούν οι δημότες και κάτοικοι για την ορθή χρήση, όπως και εκπρόσωποι των καταστημάτων για την σωστή χρήση του καφέ κάδου.

Η εταιρία Recycom θα βρίσκεται στο σημείο με δύο μοντέλα κάδων και ενημερωτικό υλικό για να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων.

Η εταιρία ΑΦΗΣ θα παρέχει έναν κάδο ανακύκλωσης μπαταριών και ενημερωτικό υλικό γύρω από την σωστή διαχείρισή τους, όπου οι δημότες και κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν μπαταρίες προκειμένου να τις ανακυκλώσουν.

Η “Ανακύκλωση Συσκευών” θα έχει παρουσία με δύο κάδους για ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ και ενημερωτικό υλικό, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να ανακυκλώσουν τις συσκευές τους οι δημότες και κάτοικοι εκείνη την ημέρα (προσοχή: μπορεί να γίνει η ανακύκλωση ΜΙΚΡΩΝ ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών).

Η Υπηρεσία Πρασίνου θα δώσει το ισχυρό “παρών” της για να εκπαιδεύσει το κοινό για τον τρόπο μεταφύτευσης μικρών γλαστρών στους μικρούς μας φίλους σε συνεργασία με επιχειρήσεις της πόλης που θα παρέχουν δωρεάν γλαστράκια και θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά με στόχο την εξοικείωση με τη μεταφύτευση.

Οι εθελοντές Δασοπυροσβέστες από το Πυροφυλάκιο θα βρίσκονται με όχημα και θα ενημερώνουν για την προστασία του βουνού μας και την εθελοντική τους δράση.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η εταιρία NO KAKA για να εκπαιδεύσει το κοινό μέσα από την ευρεσιτεχνία της, ούτως ώστε να δείξει το δρόμο της προστασίας του περιβάλλοντος για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.

Κατά τη διάρκεια της σημαντικής εκδήλωσης, θα υπάρχουν ζωγραφιές με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος και υλικά ζωγραφικής για τους μικρούς μας φίλους για να χρωματίζουν και να περνάνε δημιουργικό χρόνο, μαθαίνοντας να σέβονται το περιβάλλον.

Στην εκδήλωση θα βρίσκεται και η εθελοντική ομάδα του Δήμου Ηλιούπολης “Η Γειτονιά μας” όπου θα πραγματοποιούνται νέες εγγραφές, ενώ θα υπάρχουν και αιτήσεις εγγραφής για εκδήλωση ενδιαφέροντος ένταξης στους εθελοντές του τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.