ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Την ένταξη 21 νέων έργων και μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 94,1 εκατ. ευρώ, στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μεταξύ των οποίων είναι και η «Νότια επέκταση της περιμετρικής Υμηττού με αστική σήραγγα και την αναβάθμιση της κυκλοφοριακής ικανότητας Λ. Βουλιαγμένης», προϋπολογισμού 0,5 εκατ. ευρώ.

Τώρα είναι η μεγάλη στιγμή για την πόλη μας, να δικαιωθεί ο αγώνας όλων των Ηλιουπολιτών για την κατάργηση της διέλευσης της Αλίμου - Κατεχάκη μέσα από την Ηλιούπολη, που ταλαιπωρεί τη ζωή μας για δεκαετίες ενώ έχουμε θρηνήσει πάρα πολλά θύματα.

Ήταν και είναι το όραμα όλων μας. Παλαιών και νέων κατοίκων της πόλης μας.

Από την εποχή του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Κιντή.

Παρά τις προσπάθειες των πρώην Δημάρχων κ.κ. Γεωργάκη και Αναγνώστου και παρά τους αγώνες του αείμνηστου Κώστα Κονδύλη.

Δυστυχώς δεν είχαμε αποτέλεσμα.

Τώρα όμως, στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, μας δίνεται μία ανέλπιστη δυνατότητα.

Να μην αφήσουμε να χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία!

Για εμάς τους Ηλιουπολίτες, η επέκταση της Περιφερειακής Υμηττού με την κατασκευή Αστικής Σήραγγας,
 είναι έργο ταυτισμένο με την κατάργηση της "Λεωφόρου Λαιμητόμου",
 είναι έργο ταυτισμένο με την ανάπλαση και τις παρεμβάσεις - κυκλοφοριακές, αρχιτεκτονικές και αισθητικές στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας, με στόχο την τόνωση και την ανάπτυξη της τοπικής μας αγοράς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, καθώς και τη διευκόλυνση των επισκεπτών της.

Προσωπικά, με προβληματίζει το γεγονός (μίλησα σχετικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10/11/2016), πως η νέα μελέτη προτείνει δυόροφη υπόγεια σήραγγα στην οποία δεν θα επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων βαρέως τύπου (νταλίκες, φορτηγά κ.λπ.) και τα οποία θα συνεχίσουν να διέρχονται από την Ηλιούπολη.

Μέχρι στιγμής, μένω στην κατηγορηματική δήλωση του Δημάρχου κ. Βασίλη Βαλασόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο πως υπάρχει νόμος του Κράτους που καταργεί, αυτόματα με τη λειτουργία της Αστικής Σήραγγας, τη διέλευση της Αλίμου - Κατεχάκη μέσα από την Ηλιούπολη.

Οψόμεθα....

Κώστας Γ. Σεφτελής
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης
πρ. Πρόεδρος Δ.Σ. & Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.