ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η Δημοτική Αρχή και η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλιούπολη διακινούν την είδηση, ότι τις επόμενες μέρες θα παραχωρηθεί από την ΕΤΑΔ η περιοχή του «Χαλικάκι» στο Δήμο!!!

Ας τους θυμίσουμε τι λέει ο λαός μας για τέτοιες περιπτώσεις, “εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι”!!!

Τους προειδοποιούμε ότι η όποια παραχώρηση έκτασης στο Δήμο, με αντίτιμο για την ΕΤΑΔ, θα σημάνει την παραδοχή της κυριότητας του Υπερταμείου στην δημόσια γη στην πόλη, και σε αυτή την φάση την κυριότητά της και πάνω στις 92 εκτάσεις της πόλης που της παραχωρήθηκαν από το υπ. Οικονομικών (Φ.Ε.Κ. Β’ 2317/19.6.2018)!!!

Ας τους υπενθυμίσουμε δε ότι σε αυτές τις εκτάσεις εμπεριέχονται σειρά από τις βασικές υποδομές της πόλης όπως σχολειά, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, μουσείο, κολυμβητήριο, Πάρκο Κριάρι κλπ.

Αν δεν γνωρίζουν τους ενημερώνουμε επίσης ότι με βάση το νόμο του 3ου μνημονίου (αρ.196 του ν.4389/2016) ακόμη και αν επανέλθουν ως χρήση στο δημόσιο εκτάσεις όπως αυτές που άπτονται της περιβαλλοντολογικής, πολιτιστικής κληρονομιάς, κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρίσεις, η διαχείριση τους θα παραμένει στο Υπερταμείο. Ζήτημα που επιβεβαιώνει το Υπερταμείο με πρόσφατη παρέμβαση του στο ΣτΕ και με την οποία ζητάει να απορριφτεί η αίτηση ακύρωσης του ΦΕΚ(2317/19.6.2018) που κατέθεσαν ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και οι δήμοι Πάτρας και Σπάρτης.

Το πήγαινε – έλα Δημάρχου και κ. Κοκοτίνη, στους διαδρόμους της ΕΤΑΔ (και μάλιστα την επαύριο του Δημοτικού Συμβουλίου, που χλεύασε η ηγεσία της ΕΤΑΔ, με την μη παρουσία της) το μόνο που τελικά φέρνει πιο κοντά είναι τους όρους αγοροπωλησίας της δημόσιας γης στην πόλη και όχι την προστασία της.

Η δράση και η στάση τους, τους αναδείχνει, σε δούρειο ίππο της πολιτικής της ΕΤΑΔ και του Υπερταμείου στην πόλη.

Καλούμε τον αγωνιζόμενο λαό και την νεολαία της πόλης να πούν όχι στους διαμεσολαβητές του Υπερταμείου στην πόλη.

Το ξεπούλημα της Δημόσιας Γης στην Ηλιούπολη δεν θα περάσει οπως και να επιχειρούν να το αμπαλάρουν κυβέρνηση, δημοτική αρχή και η παραταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο.

Νομοθετική ρύθμιση ΤΩΡΑ και επανοδο της δημόσιας γης στο δημόσιο, παραχώρηση της τον δήμο με στόχο την στέγαση των κοινωνικών αναγκών, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.