ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η συγκεκριμένη κίνηση είναι αλήθεια δεν ξεφεύγει από ένα "χρυσό κανόνα" που ακλουθούν όλα τα ψηφοδέλτια, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης, που έχουν πιστοποίηση την παρουσία τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Αποφεύγει να τοποθετηθεί στο γενικό αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει την λειτουργία και την χρηματοδότηση των Δήμων και συνολικότερα της Τοπικής Διοίκησης.

Ένα θεσμικό πλαίσιο που με αιχμή τον Καλλικράτη και σήμερα με τον Κλεισθένη, έχει μειώσει απόλυτα την χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, οδηγεί τους Δήμους να δένονται όλο και πιο στενά με επιχειρήσεις και επιχειρηματικά συμφέροντα και που πρόδηλα πια, λειτουργούν ως ένας φορομπηχτικός μηχανισμός πλάι σε αυτούς του κράτους, για να μπορέσουν να περαιώσουν κεντρικές κρατικές λειτουργίες, που τους αποδόθηκαν, όπως είναι αυτές της πρόνοιας, των παιδικών σταθμών, της λειτουργίας και συντήρησης των σχολείων, των αθλητικών υποδομών και φυσικά τον τομέα καθαριότητας και φωτισμού που η ανταπόδοση εκεί είναι μόνιμος κανόνας.

Απόρροια αυτής της κεντρικής αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετείτε ενιαία από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, είναι οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και η πλημμύρα των ανατροπών σε εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα, η αδυναμία συντήρησης ή ανανέωσης του στόλου καθαριότητας, η ιδιωτικοποίηση στην διαχείριση των απορριμμάτων, η μη προώθηση στην πράξη των προγραμμάτων διαλογής στην πηγή, η μη συντήρηση ή η επέκταση γενικότερα κρίσιμων υποδομών, όπως ο ηλεκτροφωτισμός, το οδικό δίκτυο, η σχολική στέγη, οι προνοιακές δομές που συρρικνώνονται ή παραδίνονται σε ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ.

Αυτό λοιπόν το αντιδραστικό πλαίσιο που οδηγεί τους Δήμους να λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια και με την λογική κόστους – οφέλους, για τις κύριες υπηρεσίες τους, λείπει παντελώς από την ματιά τους.

Για παράδειγμα διαβάζοντας το φυλλάδιο τους, βλέπουμε να καλούν όποιον είναι έτοιμος να τους ακολουθήσει, "… να συγκρουστεί με τις παθογένειες του παρελθόντος" και αναρωτιόμαστε σε τι ακριβώς αναφέρονται.

Προσπαθούμε να καταλάβουμε σε ποιες παθογένειές αναφέρονται και που τις εντοπίζουν. Όμως όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε την ελάχιστη αναφορά στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που αναφέρουμε παραπάνω. Τίποτα για την  χρηματοδότηση από το κράτος που έχει καθηλωθεί σε όρια φτώχειας, καμιά αναφορά για τις μεγάλες ελλείψεις εργαζομένων, τις εργασιακές σχέσεις που κάνουν τους εργαζόμενους ευκαιριακούς, σε σειρά από κρίσιμες υπηρεσίες και ανύπαρκτους σε σειρά από άλλες. Τίποτα για τον χώρο των εργολάβων, που χορεύουν πάνω στο δημόσιο χρήμα. Τίποτε φυσικά για τους φόρους και τα τέλη που εξαπλώνονται και που και επί αντιδημαρχίας του κ. Χατζηδάκη, έβγαλαν στη σέντρα της εφορίας, εκατοντάδες φτωχούς συνδημότες μας, έφεραν τις κατασχέσεις και αύριο είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κλπ

Κατά την γνώμη μας όλα αυτά δε είναι τυχαία. Ως ψηφοδέλτιο έχει την αναφορά του στις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ. Πήρε διαζύγιο από τον νυν Δήμαρχο αλλά όχι από την παραπάνω πολιτική και που μαζί υπηρέτησαν τα 8,5 τελευταία χρόνια. Είναι το ίδιο πλαίσιο που φέρνει ως μια νέα παράταξη μια εκλογική σύμπραξη που απλώνει τις φτερούγες της και αγκαλιάζει και πάλι όλο το φάσμα του "παλιού ΠΑΣΟΚ" στην πόλη όπως το ζήσαμε, χρόνια πριν, με κορμό την διοίκηση του Δήμου επί δημαρχίας Γιωργάκη, "ο δήμαρχος των έργων" όπως χαρακτηριστικά προσφωνήθηκε από τον κ. Χατζηδάκη!! Πρόσωπα που έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση των Ηλιουπολιτών ως τα «μπουμπούκια» της περιόδου "της αφθονίας" και που φυσικά δεν ξεχάστηκαν "τα έργα και οι ημέρες τους", ούτε εξαγνίστηκαν φεύγοντας από το πολιτικό προσκήνιο της πόλης, για λίγο διάστημα όπως νομίζουν κάποιοι.

Αυτή η παλιά σοσιαλδημοκρατία είναι που άνοιξε και οδήγησε τις αντιδραστικές ανατροπές στην Τοπική Διοίκηση, τις οποίες μάλιστα ανέδειξε ως δήθεν προοδευτικές και που ο κ. Χατζηδάκης και οι συν αυτώ, ποτέ τους δε τις αποποιήθηκαν, τουναντίον τις στήριξαν και τις προώθησαν, από τις θέσεις τους ως πρώην μέλη της νυν Δημοτικής Αρχής.

Μεταρρυθμίσεις που σήμερα έχουν ξεδιπλωθεί σε όλο το φάσμα τους και έχουν μετατρέψει τους Δήμους σε έναν ακόμη φορομπηχτικό μηχανισμό, πλάι σε αυτούς του κράτους. Έχουν απογειώσει την ανταπόδοση, αποδυναμώσει από μόνιμο προσωπικό και ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις και λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία με επιχειρήσεις και επιχειρηματικά συμφέροντα κάθε είδους.

Αλήθεια, γι'αυτά γιατί δεν λένε τίποτα??? Αρκούνται σε κάτι ροζαλί κουβεντούλες περί "καθαρής πόλης με πρότυπο τομέα καθαριότητας", "κοινόχρηστους χώρους με ταυτότητα", "Δήμος που η παιδεία και η υγεία θα είναι συνυφασμένη με την καθημερινότητα τους", "Πολιτισμός και αθλητισμός στο επίκεντρο", "Δήμος με δημοκρατικό μοντέλο λειτουργίας που θα αξιοποιεί τη Δημόσια Περιουσία".

Αλήθεια αναρωτιόμαστε τους πέρασε από το νου ότι αυτές οι "ροζ" περιγραφές δεν έχουν ούτε δράμι από περιεχόμενο, αν δεν συγκρουστούν με την αντιδραστική πολιτική του κράτους και των κυβερνήσεων ή μήπως θα φέρουν την ανατροπή οι προτάσεις τους όπως αυτές για, "ημερίδες απόκτησης φορολογικής συνείδησης στα σχολεία"!!! Έτσι φαντασιώνονται ότι θα λυθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης του Δήμου. Άμα τα παιδιά και τα εγγόνια μας, που τους τσακίζει το σύστημα, κατά προτεραιότητα το μέλλον, εμπεδώσουν από κούνια το "μαζί τα φάγαμε"!!!

Είμαστε είναι αλήθεια σε μια εποχή που ο "εθνικός κορμός" πάνω και κάτω, σε φάση στρατηγικής σύμπλευσης στην αντιλαϊκή πολιτική και σε περίοδο ολικής σήψης που ο αμοραλισμός των αστών πολιτικών τροφοδοτεί το πολίτικο σουλάτσο και την κωλοτούμπα.

Χορτάσαμε…

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.