ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από την εποχή των "σκανδάλων" των "Pumpers", του «σκάνδαλου Κοσκωτά", της "δίκης του αιώνα" αλλά και τα πιο πρόσφατα όπως του "Βατοπεδίου", της "Siemens", της "Novartis" μέχρι τα τελευταία  "σκάνδαλο Ρουσόπουλου", του "ΚΕΕΛΠΝΟ", το "σκάνδαλο Πετσίτη" κλπ (όλα αυτά τα σκάνδαλα σε εισαγωγικά γιατί πολύ απλά είναι συμπτώματα του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, που κατά καιρούς έντεχνα τα εκτρέφει και τα γιγαντώνει), καθώς και πολλά άλλα που συνδυάζονται με τους "τίμιους", τους "αδέκαστους", τους "ανιδιοτελείς" "τους οραματιστές" (και αυτοί σε εισαγωγικά για τους ίδιους λόγους), που δεν είναι εξαρτημένοι από κόμματα και παρατάξεις.

Διαβάζοντας τα βιογραφικά και τις θέσεις τους, ακούγοντας τους να μιλάνε αρχίζεις να αναρωτιέσαι, τελικά με θεωρούν βλάκα ή πελάτη τους και μου σερβίρουν ξεδιάντροπα τον μανδύα του ανεξάρτητου του έντιμου του ανιδιοτελή. Είναι δυνατόν να ξεπλύθηκαν γιατί, κάποιοι από αυτούς, "χάθηκαν" για λίγα χρόνια από το προσκήνιο ή γιατί πιστεύουν ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη και δεν θυμάται την περίοδο του "δήμαρχου των έργων" όπως τον αποκάλεσε ο κ. Χατζηδάκης (πρώην Α/Α του δημάρχου), που την κοπάνισε λίγο πριν τις εκλογές, επικαλούμενος διάφορες δικαιολογίες.

Σε αυτή την πόλη γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά, ξέρουμε και ξέρουν ότι κανείς υποψήφιος δήμαρχος, κανείς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν είναι "παιδί του σωλήνα", ούτε προέρχονται από παρθενογένεση, όλοι μα όλοι έχουν πολιτική ταυτότητα, έχουν ενεργοποιηθεί σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στα κοινά (όπως τουλάχιστον γράφουν στα βιογραφικά σημειώματά τους) ας σταματήσουν λοιπόν να ψαρεύουν πελάτες ως άσπιλοι και αμόλυντοι.

Ούτε νέες είναι οι ομάδες που φτιάξανε, ούτε πρώτη φορά βγαίνουν στο προσκήνιο και για να μην αδικήσουμε κάποιους μετρημένους στα δάχτυλα, οι περισσότεροι ήταν στελέχη των προηγούμενων παρατάξεων που οδήγησαν τα πράγματα έως εδώ. Ξαφνικά έγιναν το …ΝΕΟ (όπως το ψηφοδέλτιο των αδελφο-ξαδέλφων με τους γονείς τους μαζί, προκειμένου να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό, των Συνεργών) που έχει όραμα και κατηγορούν το παλιό, λες και δεν έχουν καμιά ευθύνη για όλη αυτή την παλιατζούρα που πλασάριζαν τόσα χρόνια ή που ανέχονταν τόσα χρόνια ψηφίζοντας τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο. Το χειρότερο είναι πως υπάρχουν υποψήφιοι που ήταν, όλο το προηγούμενο διάστημα, στην "ομάδα" του νυν δημάρχου, με γερά πόστα ή στην "αντιπολίτευση" και ψήφιζαν το 99% των προτάσεων της δημοτικής αρχής, χωρίς να έχουν μιλήσει ούτε μια φορά για να κάνουν έστω μια πρόταση, λέγοντας μόνο ναι σε όλα.

Μίλαγαν σταθερά για την ανάγκη να σταθούν τάχα, ο Δήμος και η χώρα, στα πόδια τους και φυσικά για την ανάγκη να υπάρξει "ανάπτυξη", να γίνουν επενδύσεις γενικώς και αορίστως, χωρίς να αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για την κατάντια του δήμου και της χώρας.

Οι παρατάξεις τους (που "ΔΕΝ", όχι – όχι δεν στηρίζονται από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά αστικά κόμματα), εκπροσωπούν τα ίδια συμφέροντα, τα συμφέροντα του κεφαλαίου όπως και οι κομματικοί τους σχηματισμοί που (προς θεού δεν) τις στηρίζουν.

Η δουλειά που έχουν χρεωθεί να κάνουν σε τοπικό επίπεδο είναι να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και των αστικών κυβερνήσεων ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.

Έχουν βάλει μπροστά την μετατροπή των Δήμων σε επιχειρήσεις, με την ανταποδοτική εμπορευματοποίηση των δημοσίων αγαθών, που επιχειρεί να καλύψει τα ελλείμματα των ΟΤΑ, μέσω φοροεπιδρομών στο λαϊκό εισόδημα. Έχουν δημιουργήσει ήδη τις προϋποθέσεις για την μετατροπή και υποταγή των Δημοτικών Υπηρεσιών στον βωμό του κέρδους, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις και υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οι ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι σχηματισμοί απλώς κρύβουν τις κομματικές ταυτότητές τους και τις σχέσεις τους με τα κόμματα του κεφαλαίου αλλά κυρίως ότι εκπροσωπούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το ξέρουν πια όλοι κι ας υποκρίνονται το αντίθετο, πως δεν έχουμε αυτό που προσπαθούν να ονομάσουν Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά μια ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, που εφαρμόζει κατά γράμμα τις επιλογές του εκάστοτε αστικού κράτους.

Τα προβλήματα δεν είναι "ανεξάρτητα" και αυτοί που τα παρουσιάζονται ως τέτοια, δεν προσφέρουν καμιά προοπτική και λύση. Το κρίσιμο απέναντι σε αυτό το "φαινόμενο" των πλήρως εξαρτημένων …"ανεξαρτήτων", είναι να σηκώσουμε εμείς το ανάστημα μας, να διεκδικήσουμε να ζούμε σε μια πόλη, σε μια χώρα που να έχει ζωή, που οι κάτοικοί της να ζουν αξιοπρεπώς και συνεχίζουν να κάνουν όνειρα. Σε μια πόλη και σε μια χώρα των πολλών και όχι των λίγων. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να τσακίζουν τις ζωές μας, αλλά να απαντάμε στα "μικρά" και στα "μεγάλα", όχι βέβαια με τους επαναστάτες της φακής με τα λεφτά του μπαμπά, που κάνουν προβοκατόρικες "επιδρομές", όπως η τελευταία Ρουβικωνιά στο Δημαρχείο.

Εμείς άραγε θα σταματήσουμε να βλέπουμε αυτό που μας πασάρουν? Θα συνεχίσουμε τον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δικός μας δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, αναδεικνύοντας και παλεύοντας τα "αναχώματα" που στήνονται με σκοπό να συγκρατήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια "εντός των τειχών", που ψευδεπίγραφα εμφανίζονται ως …ανεξάρτητοι, ως …εκφράσεις των "κεντροαριστερών" και "κεντροδεξιών" σεναρίων, αυτοί που κρύβονται πίσω από το προσωπείο του …"αντάρτη" ακόμη και αυτοί που παραπλανητικά ισχυρίζονται ότι "ακυρώνουν" την πολιτική, ή κομματική τους, ταυτότητα και διεκδικούν ψήφο με καθαρά "αυτοδιοικητικά" κριτήρια.

Προκαλώ όποιον θέλει να κοιτάξει το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης έναν προς έναν τους υποψήφιους για να διαπιστώσει πως δεν υπάρχουν μέσα ούτε δήθεν αγωνιστές, ούτε "πουθενάδες", είναι όλοι αγωνιστές στα κλαδικά και τα τοπικά Σωματεία και τους Φορείς της πόλης μας.

Να ψάξει μόνος του για να διαπιστώσει πως μόνον οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ, είτε στη διοίκηση του δήμου είτε όχι, λειτούργησαν ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση όλα αυτά τα χρόνια απέναντι σε αυτές τις πολιτικές επιλογές. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κρύβετε πίσω από ανεξαρτησίες και προπετάσματα καπνού, πίσω από κενές κουβέντες και ανέξοδες υποσχέσεις. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση μπήκε πάλι μπροστά για την Δημόσια Περιουσία που ξεπουλιέται στο Υπερταμείο για να δοθεί ως δώρο στο κεφάλαιο για την "ανάπτυξη" και την ευημερία του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού κινήματος, των αντικαπιταλιστικών συσπειρώσεων των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών - βιοτεχνών και εμπόρων, των επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας, του συνταξιουχικού κινήματος. Είναι όλοι τους αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού. Εκεί βρίσκονται και εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών, είτε εκλεγούν είτε όχι.

Στο χέρι μας είναι να δυναμώσουμε το μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για το λαό, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια.

Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, να ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Δυναμώνουμε παντού το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και την Περιφέρεια.

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού κάνουμε την πραγματική διαφορά.

Γιώργος Σιμόπουλος

*Ο Γιώργος Σιμόπουλος είναι πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών – βιοτεχνών & Εμπόρων Ηλιούπολης, Γ.Γ. του "Σωματείου Αυτοαπασχολούμενων Ιδιοκτητών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών" και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.