ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Δύο ακόμα -ευτυχώς- ατυχήματα και όχι δυστυχήματα στους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο δήμο της πόλης. Δύο εργαζόμενες στην καθαριότητα τραυματίστηκαν στη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Βασική αιτία των τραυματισμών ήταν, είναι και θα είναι η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι πιέσεις που ασκούνται απ’ τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής για να καθαριστεί η πόλη, που βρίσκεται στην κυριολεξία σε άθλια κατάσταση.

Έχουμε και άλλες φορές τοποθετηθεί για την ανάγκη άμεσων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, τουλάχιστον στο ευαίσθητο πόστο της καθαριότητας, η έλλειψη του οποίου είναι η βασική αιτία για την απαράδεκτη και επικίνδυνη για την υγεία κατάσταση, όσο και για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση αυτή για το ελάχιστο προσωπικό που στην κυριολεξία στενάζει για να μαζέψει τους σωρούς από τα σκουπίδια.

Ξέρουμε ακόμα και τις γνωστές αλλά φτηνές δικαιολογίες που ακούμε κάθε φορά απ’ τους υπευθύνους των δημοτικών αρχών, για έλλειψη προσωπικού και για τη γνωστή απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού. Όλα αυτά είναι απλά δικαιολογίες. Όπως δικαιολογίες είναι και αυτά που πλαγίως λέγονται για τις ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης. Υπενθυμίζουμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν προήλθε από παρθενογένεση. Κάθε άλλο μάλιστα. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που μαζί με τον πρώην δήμαρχο διαχειρίζονταν το δήμο τις δύο προηγούμενες θητείες και γι’ αυτό είναι συνυπεύθυνοι για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει.

Στηρίζουμε απόλυτα την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις δύο εργαζόμενες που τραυματίστηκαν. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.