ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 26/9/2019, έγινε η συγκρότηση των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Η δημοτική αρχή, οπλισμένη με το αντιδραστικό πλαίσιο ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ για την λεγόμενη κυβερνησιμότητα, πήρε την απόλυτη πλειοψηφία σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα και ακόμη παραπάνω στον ΠΑΟΔΗΛ με τα 3/5, πετώντας έξω από τα Νομικά Πρόσωπα και τις Σχολικές Επιτροπές, τις μικρότερες παρατάξεις και ανάμεσά τους φυσικά και την Λαϊκή Συσπείρωση.

Κατάργησε το καταστατικό του ΚΑΦΑΔΗΛ, αφαιρώντας την εκπροσώπηση των γονιών, με το επιχείρημα ότι «δεν λειτουργεί ο σύλλογος»!!!

Το συναινετικό προφίλ που ντύθηκε η Δημοτική Αρχή με αφετηρία την ανάληψης των καθηκόντων της και αναζητώντας να ψαρέψει «πρόθυμες» δυνάμεις να  συνδράμουν την πολιτική της και την ισχνή μειοψηφία που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο αποκαλύφτηκε γρήγορα ως κάλπικο.

Τα συνήθη κόλπα και οι πρακτικές της σοσιαλδημοκρατίας (παλιάς και νέας), στα οποία κόλπα, τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει Doctora, κάνοντας καριέρα και συναλλασσόμενα με μικρότερα ή μεγαλύτερα συμφέροντα και με το λαό στην γωνία να περιμένει «να αλλάξουν οι καιροί και τα πράγματα» με την ψήφο κάθε 4 χρόνια!

Ξεχωρίζει στους σχεδιασμούς της νέας δημοτικής αρχής, με βάση την σύνθεση και την συγκρότηση των Νομικών Προσώπων, ο ΠΑΟΔΗΛ. Στον συγκεκριμένο οργανισμό έχουν παραχωρηθεί και διαχειρίζεται όλες τις αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις του Δήμου πχ το Θέατρο, το «Αναψυκτήριο Δ. ΚΙΝΤΗΣ» κ.α, έχει και «ψωμί και παντεσπάνι» να μοιράσει για κάποιους το επόμενο διάστημα.

Πόσο δε μάλλον που χτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Κλεισθένη και σήμερα της ΝΔ, έχουν βάλει σε προτεραιότητα και σηκώνουν ψηλά την σημαία της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης της δημοτικής και δημόσιας γης, των αθλητικών, πολιτιστικών εγκαταστάσεων και υποδομών, με την μέθοδο της μακρόχρονης παραχώρησης στους ιδιώτες.

Δεν είναι χωρίς σημασία, ότι πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ ορίστηκε ο κ. Δ. Πανταζόπουλος, που ως Αντιδήμαρχος Αθλητισμού επί δημαρχίας κ. Γιωργάκη, ήταν αυτός που παρέδωσε, με μια κατάπτυστη για τα συμφέροντα του Δήμου σύμβαση, «προίκα» το Δ’ Αθλητικό Κέντρο της πόλης, στην ΠΑΕ Ηλιούπολη και από τότε παραμένει στα χέρια ιδιωτών προς εκμετάλλευση παρ’ ότι η πόλη έχει ανάγκη αθλητικών χώρων και υποδομών.

Σήμερα, απ’ ότι λένε πληροφορίες, εκτός από τα λογής αλλότρια συμφέροντα που γυροφέρνουν τον χώρο του αθλητισμού και μαζί την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πόλη και βέβαια πάντα σε βάρος των παιδιών και των γονιών που πληρώνουν ακριβά την χρήση τους, στο κέντρο του ενδιαφέροντος είναι το ποια ιδιωτικά συμφέροντα θα έχουν το πάνω χέρι στην εκμετάλλευση του «Αναψυκτήριου Δ. Κιντής».

Καλούμε τους εργαζομένους στο Δήμο, τους Φορείς της Πόλης, τα λαϊκά εργατικά στρώματα, την νεολαία να επαγρυπνούν.

Ως ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση στα Δημοτικά Συμβούλια έχουμε εδώ και χρόνια αναδείξει ότι η διαχείριση των κοινωνικών υπηρεσιών, των πιο νευραλγικών υπηρεσιών της πόλης, από τα Νομικά Πρόσωπα και κάποτε από τις δημοτικές επιχειρήσεις, πρέπει τελειώνει εδώ. Να επανέλθουν άμεσα στον κορμό του Δήμου και στην ευθύνη των αντίστοιχων υπηρεσιών του.

Η σημερινή δομή βοηθάει στην κατασπατάληση πόρων, την εμπορευματοποίηση  και συρρίκνωση τους. Αυτό το αποτέλεσμα είναι η συνέχεια της εκχώρηση τους από το κράτος στους Δήμους και από τους Δήμους σήμερα στα Νομικά Πρόσωπα στα οποία είναι σύνηθες να προΐστανται άνθρωποι της εκάστοτε δημοτικής αρχής, «άσχετοι» πολιτευτές, μακριά από το περιεχόμενό και την επιστημονική και κοινωνική τους σημασία και διάσταση.

Σήμερα αυτό που έχει ανάγκη η πόλη και ο λαός της είναι ενισχυμένες σύγχρονες δομές Παιδείας, Πρόνοιας, Πολιτισμού, Αθλητισμού για τις ανάγκες των παιδιών, των γερόντων, της λαϊκής εργατικής οικογένειας, της νεολαίας στην πόλη μας που δεν βρίσκει δημιουργική διέξοδο πολιτισμού και ψυχαγωγίας χωρίς να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη των γονιών της.

Την αξιοποίηση της δημόσιας γης για αυτές τις ανάγκες, την πλήρη  χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να τις οργανώνει, μακριά από ιδιώτες, εργολάβους και τα λογής επιχειρηματικά συμφέροντα που τις αρμέγουν.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.