ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Πριν από λίγες μέρες κατατέθηκε στη Βουλή το “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο οδεύει προς ψήφιση.

Νομοθετεί προσφέροντας τα πάντα στο κεφάλαιο και την εργοδοσία. Αδιαφορεί για την καταστροφή του περιβάλλοντος, καταργεί εργατικά δικαιώματα, κάνει επίθεση στον κόσμο της δουλειάς. Ο αγώνας για την ανατροπή του αφορά όλο το λαό, την εργατική τάξη και τη νεολαία.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει αντιδραστικές διατάξεις και όσον αφορά τους δήμους, με σημαντικότερη την παραχώρηση της δυνατότητας στις δημοτικές αρχές να εκχωρούν τη διαχείριση των απορριμμάτων σε μεγαλοεργολάβους, χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου! Δηλαδή ο κάθε δήμαρχος θα μπορεί να εκχωρεί κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες, που πληρώνονται αδρά από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών, σε ιδιώτες, με το έτσι θέλω! Η διάταξη αυτή έχει προκαλέσει την έντονη και δικαιολογημένη αντίδραση των εργαζομένων στους δήμους, που ήδη προχωρούν σε συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις, αποχή από την εργασία και απεργίες.

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στους δήμους. Ο αγώνας αυτός είναι και δικός μας αγώνας, για την υπεράσπιση και ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών.

Συνολικά, η Μαχόμενη Ηλιούπολη καλεί τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του δήμου μας να αγωνιστούν μαζί με όλο το λαό για να μην περάσει το σφαγιαστικό νομοσχέδιο, για δουλειά με πλήρη δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις μισθών.

Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς ελαστικές σχέσεις.
Επίδομα ανεργίας για όλη τη διάρκειά της.
Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις (ΔΕΗ, συγκοινωνίες, Δήμους).
Για μείωση του χρόνου και των χρόνων εργασίας.
Για αξιοπρεπείς συντάξεις και κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στην επιδρομή των ιδιωτών.
Για την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης, που δεν μπορεί να γίνονται θυσία στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών – αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στους δήμους

Μαχόμενη Ηλιούπολη (ΜΑΧΗ)

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.