ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης με αίτημα της προς την Δημοτική Αρχή ζητά να ενημερωθεί για το άνοιγμα των Σχολείων καθώς με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, οι Δήμοι, καλούνται να σηκώσουν τον πλέον κρίσιμο ρόλο, χωρίς καμιά επιπλέον υποστήριξη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο αίτημα της:

Κύριοι
Η κυβέρνηση χτες Τετάρτη 29 Απρίλη, ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος των σχολείων και με σαφείς τις ημερομηνίες για την επανέναρξη  Λυκείων και Γυμνάσιων.

Τα μέτρα δε που ανακοίνωσε και αφορούν τις προϋποθέσεις διασφάλισης της υγείας μαθητών και διδασκόντων, δημιουργούν, για αυτούς που πιθανά δεν γνωρίζουν την κατάσταση στα σχολεία, ερωτηματικά και για όσους γνωρίζουν και εμπλέκονται στην λειτουργία τους, την βεβαιότητα ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δεν τις διασφαλίζουν.

Απ’ ότι φαίνεται με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, οι Δήμοι, καλούνται να σηκώσουν τον πλέον κρίσιμο ρόλο, χωρίς καμιά επιπλέον υποστήριξη, αφού ως γνωστόν τους έχει ανατεθεί η ευθύνη λειτουργίας και καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Όμως καθώς γνωρίζουμε οι Δήμοι και ο Δήμος μας εν προκειμένω, πέρα από τα άμεσα ζητήματα χρηματοδότησης που χρειάζονται από την μεριά της κυβέρνησης ώστε να ανταποκριθούν σε νέες ανάγκες για παιδιά και εκπαιδευτικούς πχ. επιπλέον μετρά προστασίας με αλκοολούχα διαλύματα, μάσκες, γάντια κλπ, θα δυσκολευτούν να απαντήσουν στην εύρεση των αναγκαίων κατάλληλων σχολικών χώρων και άμεσα στο καίριο ζήτημα της επιμελούς καθαριότητας σχολικών χώρων και αιθουσών αφού ως γνωστόν δεν διαθέτουν παρά ελαχιστότατο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας! Το προσωπικό για παράδειγμα που χρειάζεται να παρεμβαίνει στα καθήκοντα καθαριότητας καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων δεν ξεπερνά στο Δήμο μας τα 20 άτομα και οι δε υπόλοιπες με καθεστώς εργολαβίας καθαρίστριες μπαίνουν στο σχολείο μετά το πέρας της λειτουργίας τους και οι συμβάσεις τους μάλιστα λήγουν τον Ιούνιο χωρίς η κυβέρνηση να έχει δώσει καμιά λύση στο ζήτημα.

Με αυτό μόνο ως δεδομένο είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα σχολειά στην πόλη μας αδυνατούν να λειτουργήσουν με όρους στοιχειώδους ασφάλειας για παιδιά και εκπαιδευτικούς, ζήτημα φλέγον και για τις ασκήσεις επί χάρτου Κυβέρνησης και Υπ. Παιδείας και ακόμη πιο φλέγον για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από Σεπτέμβρη!!!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι το ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων το αξιολογείται και εσείς ως άμεσο και ως φλέγον. Ζητάμε για αυτό την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ή έστω με βάση το επείγον του ζητήματος την σύγκληση της λεγόμενης Διαπαραταξιακής Επιτροπής που συμφωνήσαμε να λειτουργήσει μπροστά στις απαιτήσεις των συνθηκών της Πανδημίας με την συμμετοχή και ενεργοποίηση Γονιών και Εκπαιδευτικών, μέσω των οργάνων τους.

Τέλος ζητάμε την άμεση ενημέρωση και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για το παραπάνω ζήτημα.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι
Τσατσούλη Αναστασία
Κούλια Ζωή
Στυλιάρας Θωμάς
Χιωτέλης Γιάννης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.