ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), καλεί τους εργαζόμενους σε 3ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 8 Μαρτίου (στην αρχή κάθε βάρδιας) & ΑΠΟΧΗ το Σαββατοκύριακο.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Την στιγμή που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο σε καθεστώς λοκ ντάουν λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στους εργαζόμενους καταπατώντας δικαιώματα που είχαν κατακτήσει τον προηγούμενο αιώνα με πολλούς αγώνες και αίμα.

Η προσχηματική ταμπέλα που βάζουν πάνω στα μέτρα που νομοθετούν όλο το διάστημα από την εμφάνιση της πανδημίας, «μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς της πανδημίας…», δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει κανέναν.

Είναι μέτρα που θα μείνουν. Είναι μέτρα που έρχονται σε συνέχεια των μέτρων και των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου να καταργήσουν και να εκμηδενίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων για να ωφεληθεί η εργοδοσία και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Συνάδελφοι όλο αυτό το διάστημα η κατάσταση στους χώρους δουλειάς και του δικού μας Δήμου έχει οξυνθεί.

Απέναντι στα προβλήματα συναντάμε την σιωπηρή άρνηση του Δημάρχου να συναντηθεί μαζί μας κόβοντας κάθε δίαυλο επικοινωνίας με το ΔΣ του σωματείου.  

Με ιδιαίτερο ζήλο εφαρμόζουν την πολιτική που βλέπει ως κόστος τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, και ως όφελος ότι συμφέρει τους εργολάβους μεγαλοϊδιώτες.

Τρανό παράδειγμα η πρεμούρα για σύσταση ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.

Με τους αναπτυξιακούς οργανισμούς οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές αποκτούν ένα σημαντικό εργαλείο για να προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών, Συγκεκριμένα θα αρκεί μία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού Οργανισμού για να εκχωρηθεί οποιαδήποτε δημοτική υπηρεσία στους ιδιώτες. Το τι θα επιλέγεται κάθε φορά να εκχωρηθεί θα εξαρτάται από το καταστατικό του Οργανισμού, που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να τροποποιηθεί.

Σήμερα στη πρώτη γραμμή για ιδιωτικοποιήσεις είναι οι τεχνικές υπηρεσίες που είναι σε κάθε σχέδιο οργανισμού, οι πολεοδομίες, οι κοινωνικές υπηρεσίες και η καθαριότητα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ:

* Τώρα - πριν να είναι αργά – να δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας του 2019 και 2020 που προβλέπονται από τη ΣΣΕ στους εργαζόμενους στο δήμο και τα ΝΠΔΔ, προσαρμοσμένα και αυξημένα λόγου covid και να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.

* Δωρεάν τέστ COVID σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας.

* Να πληρωθούν τα νυκτερινά, οι Κυριακές και τα εξαιρέσιμα των εργαζομένων.

* Άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους που το δικαιούνται και δεν τους χορηγείται.

* Άμεσα να γίνουν όλες οι προληπτικές ετήσιες ιατρικές, βιοχημικές εξετάσεις και τα εμβόλια ΔΩΡΕΑΝ (ΣΣΕ) σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους σε δήμο και ΝΠΔΔ.

* Να μην συσταθεί ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ στο δήμο μας.

ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.