ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το Σωματείο Εργαζομένων Ηλιούπολης ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα θέματα που συζητήθηκαν & τις απαντήσεις του δημάρχου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Τη Πέμπτη 1 Απριλίου συναντηθήκαμε μετά από 6 μήνες με το δήμαρχο βάζοντας του τα παρακάτω άμεσα θέματα, κάποια από τα οποία έχουμε ξανά θέσει και σε προγενέστερες συναντήσεις.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

1. Ζητήσαμε να μπει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ως πίεση για την κυβέρνηση η παράταση των συμβάσεων των συναδέλφων στη ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι τέλος του χρόνου.
Δεσμεύτηκε ότι θα μπει θέμα στο δημοτικό συμβουλιο στις 8 Απρίλη.

2. Δηλώσαμε τη πλήρη αντίθεση μας για τη συμμετοχή του δήμου μας στον διαδημοτικό (ΒΒΒ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ, Ν. ΣΜΥΡΝΗ, ΤΑΥΡΟΣ-ΜΟΣΧΑΤΟ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ και ζητήσαμε να ενημερωθούμε.
Μας απάντησε ότι θα μας δώσει το προσχέδιο του καταστατικού και θέλει να συμμετέχει στον ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΟΣΜΟ για να λειτουργήσει η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ του δήμου μας.

3. Ξανά θέσαμε να μας δοθεί το προσχέδιο του ΝΕΟΥ ΟΕΥ για διαβούλευση. Ζητήσαμε το κλείσιμο των ΝΠΔΔ (ΚΑΦΑΔΗΛ ΚΑΙ ΠΑΟΔΗΛ) και το πέρασμα των εργαζομένων σε διευθύνσεις στο δήμο μας και την δημιουργία  ΝΕΩΝ κενών οργανικών θέσεων εργασίας.
Μας απάντησε ότι προσχέδιο του ΟΕΥ θα είναι έτοιμο έως το Μάιο το οποίο θα μας δοθεί, καθώς ότι η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι το πέρασμα των αρμοδιοτήτων και των εργαζόμενων του ΝΠΔΔ «ΚΑΦΑΔΗΛ» σε διεύθυνση στο δήμο, για το «ΠΑΟΔΗΛ» θα το επανεξετάσει.

4. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΟΓΩ covid όπως: θερμομέτρηση και καταγραφή εισερχομένων στις υπηρεσίες, αποστάσεις στα γραφεία των εργαζομένων, πλεξιγκλάς στα γραφεία των εργαζόμενων που εξυπηρετούν κοινό, εργαζόμενοι με νοσήματα σε back office εργασία κλπ.
Δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει όλα τα παραπάνω.

5. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ: αποδυτήρια, καθαριότητα χώρου και υπηρεσιακών αυτοκινήτων εσωτερικά, μηχανολογικός εξοπλισμός , ΠΕΙ – ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΙ, ρεπό, πληρωμή εργαζόμενων για 6μερη εργασία, εργασία σε ΚΥΡΙΑΚΕΣ και ΑΡΓΙΕΣ, νυχτερινή προσαύξηση κλπ.
Μας ζήτησε χρόνο έως τη Τρίτη 6 Απρίλη για να μιλήσει με την υπηρεσία και να μας απαντήσει.

6. Μ.Α.Π. 2019 – 2020 – 2021 καθώς και ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ και ΕΜΒΟΛΙΑ των εργαζομένων όπως προβλέπονται στη ΚΥΑ του 2019.
Μας απάντησε ότι έχουν αρχίσει να έρχονται στην αποθήκη τα ΜΑΠ του 2019 ώστε να τα παραλάβουν οι εργαζόμενοι. Για τα ΜΑΠ του 2020 μας απάντησε, λόγο ότι ο διαγωνισμός του 2019 δεν είχε τελειώσει, για αυτό δεν μπορούσε να κάνει διαγωνισμό για τα ΜΑΠ του 2020.  Έχει δώσει εντολή στη μελέτη για τα ΜΑΠ του 2021 να υπολογιστούν 2πλα τα είδη ώστε να χορηγηθούν τα ΜΑΠ του 2020 και 2021 μαζί.

Στην επισήμανση μας ότι στα ΜΑΠ του 2019 δεν έχουν προβλεφτεί οι συμβασιούχοι που σύναψαν σύμβαση με το δήμο μας το 2020, καθώς και ότι, ο διαγωνισμός για τα ΜΑΠ του 2021 ( και 2020) θα πάρει χρόνο, με αποτέλεσμα αυτοί οι εργαζόμενοι να μην έχουν ΜΑΠ (μπουφάν, ρούχα εργασίας κλπ).  
Η διοίκηση δεσμεύτηκε να κάνει απευθείας ανάθεση, ώστε να χορηγηθούν σε ΟΛΟΥΣ.

7. Για άλλη μια φορά ζητήσαμε την καταβολή του ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ όπως προβλέπεται με νόμο, σε όλους του εργαζόμενους στο γκαράζ  και ζητήσαμε να δοθεί ΕΝΤΕΛΛΕΣΤΕ.
Ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι πρόθεση του είναι να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης Απριλίου και να δώσει ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ. Μας είπε ότι υπάρχει το ρίσκο, ότι σε περίπτωση που η επίτροπος κάνει πράξη το ένταλμα πληρωμής και αποσταλεί στο ελεγκτικό για έλεγχο νομιμότητας, αυτό να βγει μη νόμιμη δαπάνη, οπότε θα κοπεί σε όλους του υπαλλήλους. Μας ρώτησε εάν συμφωνούμε.

Του είπαμε να δώσει ΕΝΤΕΛΛΕΣΤΕ και ότι διαφωνούμε να κοπεί το ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ και στους υπόλοιπους εργαζόμενους στο γκαράζ που μέχρι σήμερα το παίρνουν.      

8. Τέλος διαμαρτυρηθήκαμε για την νέα απόφαση ΔΗΜΑΡΧΟΥ (8η στη σειρά) μετακίνησης εργαζομένων. Ζητήσαμε να παρθεί πίσω και δηλώσαμε ότι αλλάζει συθέμελα την σύσταση των τμημάτων, υποβαθμίζει, ξεγυμνώνει, αποδιοργανώνει τις υπηρεσίες. Παράνομα τοποθετεί εργαζόμενους σε τμήματα που δεν προβλέπεται από τον ΟΕΥ. Βάζει εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εξυπηρετούν κοινό και όχι σε back office εργασία όπως προβλέπεται. ΤΕΛΟΣ δηλώσαμε ότι θα στηρίξουμε όσους εργαζόμενους προσφύγουν κατά της απόφασης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ μας απάντησε ότι είναι νόμιμες οι μετακινήσεις, είναι δικαίωμα του να τις κάνει και ότι η προσφυγή δεν θα γίνει δεχτεί από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ.

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.