ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), καλεί τους εργαζόμενους σε απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 11 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

(Θα υπάρχει πούλμαν 10.00 π.μ. στο δημαρχείο)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η επίθεση της κυβέρνησης δεν έχει τέλος!

Μετά την εξαγγελία πετσοκόμματος του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, προχωράει στην απόλυση χιλιάδων συναδέλφων. Καθιστά υποχρεωτική την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους και τις περιφέρειες, μέσω της οικονομικής επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους. Η κυβέρνηση δίνει άλλο ένα «εργαλείο» στα χέρια των δημάρχων ώστε να τσακίσει το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο, θα απολύεται όποιος συνάδελφος κλείνει 24 μήνες εργασίας. Δεν μας έφταναν οι συνταγματικές απαγορέψεις και η νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας και η πανδημία είναι ξανά σε έξαρση, η κυβέρνηση βρίσκει και νέους τρόπους για να οδηγήσει τους πιο ευάλωτους συναδέλφους στην εξαθλίωση.

Κάθε μέρα ήμαστε αντιμέτωποι με την εξαθλίωση, τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο σούπερ μάρκετ.

Με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στα πλαίσια του ανταγωνισμού με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή. Ζούμε στην εποχή του παραλόγου. Στην εποχή που τα μονοπώλια και τα κράτη τους ξαναμοιράζουν τον κόσμο, πότε με την ειρήνη και το πιστόλι στο κρόταφο, πότε με τον ίδιο τον πόλεμο. Την ώρα που η ανείπωτη φρίκη των ισοπεδωμένων πόλεων, των εργατών που γίνονται κρέας στα κανόνια των καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών τους, αυτοί θησαυρίζουν από τον θάνατο, από τους εξοπλισμούς και σχεδιάζουν την μοιρασιά της ανοικοδόμησης.

Δεν συναινούμε να πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία που γίνεται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των λαών.

Απορρίπτουμε την διαχρονική εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τώρα στον πόλεμο που γίνεται με την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων κάνοντας τη χώρα θύτη και το λαό μας θύμα.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους λένε «φτάνει, ως εδώ, δεν πάει άλλο», ενώ παλεύουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στην υγεία, στη ζωή, σε όσους αναγνωρίζουν ότι η επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται για τους λαούς όπως και τον δικό μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της Ελλάδας με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, δεν μπορεί να μας βρίσκει αδιάφορους. Γιατί οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν δεχόμαστε να  ματώνουμε για τα κέρδη των λίγων, που κάνουν πολέμους για να τα μοιράσουν μεταξύ τους.

Σπάμε τη «σιγή νεκροταφείου» που θέλουν να επιβάλουν η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα, η εργοδοσία και τα τσιράκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της απεργίας στα χέρια μας. Στις 6 Απρίλη να μη δουλέψει ούτε ένας συνάδελφος! Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους.
 • Καμιά μείωση στο επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ένταξη στο καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.
 • Όχι στις απολύσεις. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
 • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται. Να μη χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 • Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.