ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Ένα ατύχημα στο Δήμο, από τύχη ανώδυνο, φέρνει στο προσκήνιο, το καίριο ζήτημα του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων έργου και καθαριότητας στο Δήμο μας καθώς και το ζήτημα της πλημμελούς συντήρηση τους.

Προβλήματα που διαιωνίζονται και εντείνονται. Απόρροια της μειούμενης χρηματοδότησης των Δήμων και της έλλειψης μόνιμου προσωπικού. Ευθύνη κατά σειρά και κατά εξακολούθηση, των κυβερνήσεων, των Δημοτικών Αρχών, γενικά, και στην πόλη μας, που διεκπεραιώνουν αγόγγυστα την αντιλαϊκή πολιτική που ζυγιάζει τις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες, με βάση τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και των εργολάβων.

Είναι γνωστό ότι τo τελευταίο leasing πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου με Δήμαρχο τον κ. Βαλασσόπουλο και αντιδήμαρχο οικονομικών τον σημερινό Δήμαρχο Χατζηδάκη, βούλιαξε… στα ρηχά νερά των εργολάβων.

Παρόλο που φόρτωσε πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ τον Προϋπολογισμό του Δήμου, ανάσα στην ανανέωση του στόλου δεν έδωσε, με χαρακτηριστικό το αποτέλεσμα να στέκει ακόμα αχρησιμοποίητο στο Γκαράζ του Δήμου, ένα από τα απορριμματοφόρα του leasing, μιας και αδυνατεί λόγω του μεγάλου μεγέθους του, να διαβεί τους δρόμους της πόλης!

Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι το συνεργείο επισκευών και συντήρησης του Δήμου αργοπεθαίνει! Απόρροια της έλλειψης μόνιμου και ειδικευομένου προσωπικού και κατά καιρούς ανταλλακτικών. Κι όμως δεν είναι λίγες οι φορές που στελέχη της δημοτικής αρχής δεν διστάζουν να κρεμάσουν στα μανταλάκια τους τρεις εναπομείναντες Μηχανικούς που τρέχουν αλλά δεν φτάνουν… να βουλώσουν τρύπες σε χρέπια 15ετιας!

Είναι ακόμα γνωστό ότι σήμερα, πολλοί από τους εργάτες στην καθαριότητα, στους κήπους, εργάζονται με ευκαιριακές εργασιακές σχέσεις. Με το ένα πόδι στην δουλειά και το άλλο στην ανεργία που  παραμονεύει από μήνα σε μήνα. Άρα και πιο ευάλωτοι να αρνηθούν να χειριστούν μηχανήματα χρέπια, να ανέβουν σε οχήματα ασυντήρητα, επισφαλή για τους ίδιους ή να καταγγείλουν γεγονότα και καταστάσεις.

Είναι επίσης γνωστό ότι στους Δήμους τα τελευταία χρόνια μετράμε εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και πάνω από 60 είναι θανατηφόρα!

Το έγκλημα έχει και ένοχο και αιτία! Δεν φταίει ούτε ο καιρός ούτε η κακή η μοίρα!!!

Καλούμε τους εργαζομένους στο Δήμο, μόνιμους και συμβασιούχους, να μην αποδεχτούν ως κανόνα ζωής το εγκληματικό πρόσταγμα που καθημερινά θέτει μπροστά μας ο σάπιος κόσμος της εκμετάλλευσης, αναδουλειά και τρόμος.

Τον λαό της πόλης, τους φορείς του, να μην συμβιβαστούν με την αντιλαϊκή, φορομπηχτική πολιτική κράτους, Δημοτικών Αρχών.

— Αναβάθμιση υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, πράσινου του Δήμου.

— Να φύγουν οι εργολάβοι από τις υπηρεσίες του που ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

— Άμεση και γενναία χρηματοδότηση των Δήμων από το κρατικό προϋπολογισμό.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.