ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Σήμερα το πρωί Τρίτη 11/4/2023 είχαμε νέο ατύχημα με απορριμματοφόρο σε κεντρικό δρόμο της Ηλιούπολης. Συγκεκριμένα επιβατηγό αυτοκίνητο έπεσε πίσω από το απορριμματοφόρο την ώρα της αποκομιδής στην Σοφοκλή Βενιζέλου. Ευτυχώς οι εργαζόμενοι που δούλευαν εκείνη τη στιγμή πρόλαβαν να φύγουν και δεν είχαμε θύματα.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση για το περιστατικό:

Για το εργατικό ατύχημα στην αποκομιδή στο Δήμο μας

Εργατικό ατύχημα είχαμε νωρίς το πρωί Τρίτης σε κεντρικό δρόμο (Σοφοκλή Βενιζέλου) στο δήμο μας. Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο έπεσε πίσω από το απορριμματοφόρο την ώρα της αποκομιδής.

Αυτή τη φορά η τύχη ήταν με το μέρος μας. Οι συνάδελφοι πρόλαβαν να φύγουν την τελευταία στιγμή από το σημείο της πρόσκρουσης. και είναι και οι δύο καλά.

Όλα αυτά τη στιγμή που παλεύουμε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο! Να λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στο πράσινο το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Το ατύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί στη λίστα πανομοιότυπων εργατικών ατυχημάτων (πρόσκρουση οχήματος σε απορριμματοφόρο σε κεντρικό δρόμο) σε μία σειρά από Δήμους, αρκετά από αυτά με τραγική κατάληξη. Όμως το αυτί της κυβέρνησης και των δημάρχων δε φαίνεται να ιδρώνει. Παρά τις διεκδικήσεις μας κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και την ασφάλειά μας δεν λαμβάνεται. Εμείς ζητάμε να εξεταστούν όλες οι δυνατές λύσεις (καλύτερη χωροθέτηση των κάδων, αυτοκίνητο συνοδείας, διαφορετικό ωράριο, χρήση διαφορετικής τεχνολογίας αποκομιδής). Δεν μπορεί το 2023 με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που είναι διαθέσιμη να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν πανομοιότυπα εργατικά ατυχήματα! Με το ρυθμό που πάει η κατάσταση, αν δεν θα παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας, θα βρεθούμε μπροστά σε προδιαγεγραμμένο έγκλημα!!!

Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το κόστος των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια μας, που είναι αναγκαία, αλλά οι κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι δεν τα λαμβάνουν, μπαίνει πάνω από τις ζωές μας, τις ζωές των εργατών.

εργατικό ατύχημα με απορριμματοφόρο στην Ηλιούπολη

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.