ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Μια μεγάλη γιορτή των Αποκριών έζησε η Ηλιούπολη σε μια ζεστή ατμόσφαιρα γεμάτη ξεφάντωμα στο Πάρκο Ναυαρίνου και στην Πλατεία Φλέμινγκ.

Μικροί και μεγάλοι υπό τους ήχους των Λάτιν και των παραδοσιακών χορών είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινότητα να διασκεδάσουν, να χορέψουν με φίλους και γείτονες και να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα έθιμα μας.

Η πλατεία Φλέμινγκ και το Πάρκο Ναυαρίνου γέμισαν ασφυκτικά καθώς ο Δήμος Ηλιούπολης είχε οργανώσει εκεί χορευτικά δρώμενα, παιχνίδια και θεάματα με ένα πολύχρωμο σκηνικό.

Συγκεκριμένα, η πλατεία Φλέμινγκ γέμισε από το πάρτυ που διοργανώθηκε για τους μικρούς μας φίλους, τα όποια συμμετείχαν με την ψυχή τους στο παραδοσιακό γαϊτανάκι, χόρεψαν με τον ξυλοπόδαρο και τον ανιματέρ αρλεκίνο. Μεγάλος ενθουσιασμός υπήρξε για το face painting.

Στο Πάρκο Ναυαρίνου μοιράστηκε παραδοσιακή φασολάδα μαζί με κρασί κάτω από τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής. Ο Σύλλογος Κρητών Ηλιούπολης συμμετείχε στην εορταστική ημέρα με ρακί αλλά και με δύο κρητικούς καλλιτέχνες οι όποιοι ξεσήκωσαν τους συμπολίτες μας.

Παράλληλα ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης τηρώντας την παράδοση οργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση στον Προφήτη Ηλία συμμετέχοντας και αυτός στις εκδηλώσεις του Δήμου για τα Κούλουμα.

Έτσι ο Δήμος Ηλιούπολης για μια φορά ακόμη πρόσφερε στους κατοίκους μια εναλλακτική ποιοτική διασκέδαση μακριά από το άγχος της καθημερινότητας, με σκοπό την κατάκτηση του δημόσιου χώρου, την συνεύρεση και σύσφιξη των σχέσεων της γειτονιάς με απόλυτη επιτυχία.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.