ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης θα φιλοξενήσει, από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023, τον κύκλο σεμιναρίων «Μάθηση και Συμπεριφορά: από τη Θεωρία στην Πράξη», που διοργανώνει η ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος ειδικής αγωγής «Δύναμαι – Άκουσέ Με Δάσκαλε».

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 13.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σεμινάριο, με θέμα «Εισαγωγή και Βιωματική Προσέγγιση της ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας)».

Η εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και θεολόγος, Γεωργία Ηλίου, με επίτιμο καλεσμένο τον ειδικό παιδαγωγό και συγγραφέα, Φώτη Παπαναστασίου, θα παρουσιάσουν τα χαρακτηριστικά της ΔΕΠ-Υ, τα βιώματα των ίδιων των παιδιών και τρόπους αντιμετώπισης που προκύπτουν μέσα από τη δική τους φωνή.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν κατόπιν προεγγραφής.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (οδός Νικομάχου 18), πατήστε εδώ.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

Από τον νέο χρόνο, ο κύκλος σεμιναρίων θα συνεχιστεί με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία, Δυσγραφία, κ.λπ.),
  • Δυσαριθμησία: ανάλυση και αντιμετώπιση,
  • Σχολικός Εκφοβισμός.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και σε όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για τις πιο συχνές μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 210-9940699 (εσωτ. 106).

Χορηγός της ομάδας «Δύναμαι-Άκουσέ Με Δάσκαλε»: Βιβλιοπωλείο «Τετράγωνο».

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.