ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης του Δήμου Ηλιούπολης προσκαλεί το κοινό τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2026 και ώρα 19:00 στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με κεντρικό μήνυμα «Τα Μουσεία Ενώνουν τον Κόσμο».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει σειρά δράσεων ανοιχτών για όλους, με στόχο να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης και ενάντια στους πολέμους που συνεχίζουν να πλήττουν τον κόσμο.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

19:00 | Κεντρική Ομιλία
«Ιστορική Διαδρομή & οι Προοπτικές του Μουσείου ΕΑ»
Ομιλητής: Δ. Πανταζόπουλος

19:30 | Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής
Παρουσίαση έργων του Γ. Λούκας με θέμα «Πόλεμος & Ειρήνη».

20:00 | Μουσικό Κλείσιμο
Το Μουσικό Εργαστήριο του Δήμου Ηλιούπολης θα πλαισιώσει τη βραδιά με μουσικές και μελωδίες που ενώνουν λαούς και πολιτισμούς.

Η σημασία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) καθιέρωσε από το 1977 την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με στόχο την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία και στη διατήρηση της πολιτιστικής μνήμης.

Η φετινή διοργάνωση στην Ηλιούπολη αναδεικνύει τη δύναμη της τέχνης, της ιστορίας και της μουσικής ως μέσων επικοινωνίας, διαλόγου και ειρηνικής συνύπαρξης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.