ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με την INANIMALS θέτουν σε λειτουργία την καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για την προστασία των αδέσποτων στο Δήμο Ηλιούπολης, αποστέλλοντας ένα μήνυμα υποστήριξης για τα αδέσποτα της πόλης μας.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος Δωρεάν Σεμιναρίων Ψηφιακών Δεξιοτήτων από το MEDIA LAB του Δήμου Ηλιούπολης.

Νεκροί εντοπίστηκαν χθες το βράδυ μια 63χρονη μητέρα με τον 36χρονο γιο της σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, επί της οδού Θερμοπυλών 28 στην Ηλιούπολη.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, διοργανώνουν Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο «Ημέρα Σταδιοδρομίας» για μαθητές Α' Γενικού Λυκείου.

O Δήμος Ηλιούπολης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Ηλιούπολης του Ερυθρού Σταυρού.

O Δήμος Ηλιούπολης και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Π.Ο.Υ. σας καλούν να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα της 4ης Συνάντησης της Ακαδημίας Γονέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και ώρα 18:15.

Μια ξεχωριστή δράση εικαστικής παρέμβασης στα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Ηλιούπολης ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2021 και συνεχίστηκε για δύο ακόμα έτη. Πρόκειται για την ομολογουμένως πρωτοποριακή πρωτοβουλία των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ, που εμπνεύστηκε η εικαστικός και δασκάλα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Γιούλη Γκικοπούλου.

Ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης με ανάρτησή του στη προσωπική του σελίδα στο Facebook εκφράζει τις ανησυχίες του για την μεγάλη αύξηση των δαπανών για το Δημοτικό ραδιόφωνο της Ηλιούπολης.

Πέρασαν πέντε μέρες από την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και δύο από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης κι ακόμα ο Λαός της Ηλιούπολης δεν έχει πάρει κάποια ικανοποιητική απάντηση για την  –πρωτοφανή στην Ιστορία της Πόλης–  κατάθεση στεφάνου από το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών».

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της... και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”... και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου... όπως τα “δικά μας” παιδιά... και τα “άλλα”.

Οι Κομματικές οργανώσεις Ηλιούπολης του ΚΚΕ καταγγέλουμε τη δημοτική αρχή Ηλιούπολης που επέτρεψε στο φασιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» να καταθέσει στεφάνι στην επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Aπαράδεκτη και αυθαίρετη η περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε 5 εργαζόμενες με ειδικότητα ΥΕ οικογενειακοί βοηθοί που απασχολούνται κατά πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, στην υπηρεσία καθαριότητας των δημοσίων κτιρίων των Παραρτημάτων. Ειδικότερα οι εργαζόμενες είναι επιφορτισμένες κατ’ αποκλειστικότητα με τον καθαρισμό (εσωτερικών χώρων και εξωτερικών χώρων) των παραρτημάτων ΚΑΠΗ και του γηροκομείου του Δήμου μας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη δημιουργία της Εθελοντικής Ομάδας «Η Γειτονιά μας», που δημιουργήθηκε για να ενισχύσει περισσότερο την έννοια της γειτονιάς που χαρακτηρίζει την πόλη και τους ανθρώπους της.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την «Επέκταση του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» σε γυναίκες του Δήμου Ηλιούπολης από 50 έως 75 ετών ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ για τις ημερομηνίες 7-20 Απριλίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση όλων των γυναικών στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων με μία σειρά από δράσεις γύρω από το σημαντικό ζήτημα των αδέσποτων στη χώρα μας, αλλά και στην πόλη μας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι επανέρχεται ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων για μαθητές Γ' Γυμνασίου μετά από τέσσερα χρόνια στην πόλη μας.

Σήμερα 28 Μαρτίου 2024, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις 17:00 & 19:00 αντίστοιχα.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 για το έτος 2024 έχουν αποφασιστεί ομόφωνα από τη Δημοτική Επιτροπή για τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο συνεχίζει δυναμικά την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00-20:00, με ομιλητή τον Γιώργο Βέη, Ποιητή, με θέμα «Το άλλο πρόσωπο της Ποίησης: Το ταξίδι».

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία μετά από 4 χρόνια οι Σχολικοί Αγώνες των Γυμνασίων της πόλης μας μετά από την αποτελεσματική συνεργασία και τον ιδιαίτερο ζήλο του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιάννη Γρηγορέα και του αρμόδιου τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Ηλιούπολης.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με ενέργειες του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Καρδιοπάθειες και με την καθοριστική στήριξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣμεΑ) ενεκρίθη ήδη προ διετίας σχεδόν από την αρμόδια ειδική επιστημονική επιτροπή του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η ένταξη των παρακάτω σοβαρών καρδιαγγειακών παθήσεων και συμβαμάτων, συγγενών και επίκτητων, στον κατάλογο των επ' αόριστον κρινόμενων παθήσεων από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΕΦΚΑ.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
Κειμενο

Αγαπητοί Συνδηµότες,

η απόφασή μου να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου ως Δήµαρχος Ηλιούπολης στις επερχόµενες δηµοτικές εκλογές είναι πάνω απ’ όλα μία απόφαση ΕΥΘΥΝΗΣ για την πόλη που αγαπώ και σέβοµαι για όσα μου προσφέρει καθηµερινά. Η έντονη αυτοδιοικητική μου εµπειρία από το 2010 μου δίδαξε ότι ο αγώνας είναι μεγάλος και δύσβατος, πρέπει να κοιτάζεις μόνο μπροστά και με οδηγό την ΑΛΗΘΕΙΑ. Από το 2014 εκφράζετε μία βαθιά εµπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, τοποθετώντας με στην πρώτη θέση σε ψήφους, γεγονός που με οπλίζει με τόλµη και θάρρος για την επόµενη μέρα στην πόλη μας. Ο προσωπικός μου αγώνας ξεκίνησε από την επόµενη μέρα της εκλογής μου ως 1ος Δηµοτικός Σύµβουλος σε όλη την Ηλιούπολη με συνεχείς παρεµβάσεις, διεκδικήσεις και εποικοδοµητικές προτάσεις κατά τη διάρκεια όλων των δηµοτικών συµβουλίων.

Όσο και να έβλεπα ότι κάποιοι κλείνονταν στα γραφεία τους, εγώ επέλε-ξα από την πρώτη στιγµή να ακολουθήσω το δρόµο της πραγµατικής πολιτικής που διεξάγεται στις γειτονιές, εκεί που εντοπίζονται τα ουσιαστικά προβλήµατα της καθηµερινότητας. Το ίδιο πραγµατοποιήσαµε ως παράταξη από το 2021 που είχα την τιµή να αναλάβω Πρόεδρος. Βρεθήκαµε μαζί με τη δηµοτική οµάδα και τα μέλη της παράταξης σε όλες τις γειτονιές της Ηλιούπολης, σε όλα τα πάρκα για να ακούσουµε τα πραγµατικά προβλήµατα των ∆ηµοτών και να τα δούµε με τα μάτια μας. Ξεκίνησε το έργο της καταγραφής των προβληµάτων σε όλη την πόλη με τις λιγοστές μας δυνάµεις από τη μία, αλλά με την πιο ισχυρή θέληση από την άλλη να αλλάξουµε την πόλη μας και να κάνουµε την Ηλιούπολη πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Οι προτάσεις για το Πρόγραµµά μας που θα διαβάσετε στη συνέχεια είναι προτάσεις στις οποίες καταλήξαµε ΜΑΖΙ! Αποτελούν προτάσεις που προέρχονται από συνεχείς διαβουλεύσεις με τους κατοίκους για την ανεύρεση των βέλτιστων λύσεων υπέρ της αειφορίας και της βιώσιµης ανάπτυξης. ΘΕΛΟΥΜΕ να συνδέσουµε τη γνώση και την εµπειρία με την ανανέωση και την καινοτοµία. Το πρόγραµµά μας είναι πρόγραµµα δεκαετίας και η κλιµακούµενη εφαρµογή του θα δηµιουργήσει την Ηλιούπολη του μέλλοντος, με μία νέα ξεχωριστή ταυτότητα και υψηλή ποιότητα ζωής την οποία θα καθορίζουµε ΜΑΖΙ, μέρα-μέρα, αναδιαρθρώνοντας το σχέδιό μας για την πόλη σύµφωνα με τις εξατοµικευµένες ανάγκες των δηµοτών μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΙ στην καθηµερινή εικόνα και λειτουργικότητα της πόλης μας σε όλους τους τοµείς, με στόχο την παροχή άριστων υπηρεσιών προς τον πολίτη. ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΑΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗ! Για να κάνουµε την πόλη μας ξεχωριστή και λειτουργική, να αναβαθµίσουµε τις υπηρεσίες υπέρ του Ηλιουπολίτη και να αποκτήσουµε όλοι ΜΑΖΙ την πόλη που μας αξίζει! Το πρόγραµµά μας, το πρόγραµµα που σχεδιάσαµε ΜΑΖΙ, μπορεί να υλοποιηθεί με την στήριξή σας. Εγώ προσωπικά και όλη η παράταξή μας, ζητάµε να συνεχίσετε να είστε δίπλα μας και να στηρίζετε μία παράταξη που ταυτίστηκε με τα έργα, τη διαφάνεια και είχε πάντα οδηγό τις αξίες.

Με εκτίµηση,
ΣΤΑΘΗΣ Ψυρρόπουλος
Υποψήφιος ∆ήµαρχος Ηλιούπολης

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Λίγα λόγια για εµένα…
Γεννήθηκα το 1984 στην Ηλιούπολη, όπου ζω και εργάζοµαι μέχρι σήµερα. Είµαι απόφοιτος του Τµήµατος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Συνέχισα τις Μεταπτυχιακές μου Σπουδές στη Δηµόσια Πολιτική και Διοίκηση του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε) με εκπόνηση Έρευνας & Διπλωµατικής που φέρει τον τίτλο «Η σηµασία της Πολιτικής Προστασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Εργάζοµαι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2006.

Από το 2010 προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου, στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήµου Ηλιούπολης, υλοποιώντας δράσεις όπως συγκέντρωση τροφίµων, φαρµάκων και ρούχων.

Το 2014 συµµετείχα για πρώτη φορά στις Δηµοτικές Εκλογές και αναδείχθηκα Δηµοτικός Σύµβουλος στις πρώτες θέσεις της Παράταξης «Πρώτα Ηλιούπολη» με τον πρώην Δήµαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο. Κατά τη θητεία μου είχα την τιµή να διατελέσω Αντιδήµαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας, Τακτικό μέλος Οικονοµικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος Πρωτοβάθµιας Σχολικής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος Δευτεροβάθµιας Σχολικής Επιτροπής, Εντεταλµένος Σύµβουλος Δηµάρχου σε θέµατα νεολαίας. Ως Εντεταλµένος Σύµβουλος Νεολαίας θεσµοθέτησα το Δηµοτικό Συµβούλιο των Νέων Ηλιούπολης με συµµετοχή μαθητών, ενώ παράλληλα ως Ιστορικός συνεργάστηκα στενά με εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης της Ηλιούπολης για την ανάδειξη της Ιστορίας της πόλης στα Σχολεία.

Το 2014 ασχολήθηκα έντονα με τη Νέα Γενιά από τη θέση του Εντεταλµένου Συµβούλου στα θέµατα Νεολαίας με ορόσηµο την θεσµοθέτηση ενός από τα πιο επιτυχηµένα Φεστιβάλ Νεολαίας, του Rock Sun Festival, με την συµµετοχή σχολικών και νεανικών συγκροτηµάτων. Ως Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθµιας Σχολικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Πρωτοβάθµιας Σχολικής Επιτροπής του Δήµου Ηλιούπολης εργάστηκα με ζήλο και ευθύνη απέναντι στην Σχολική Κοινότητα.

Τον Οκτώβριο του 2018 άσκησα με όλες μου τις δυνάµεις τα καθήκοντα του Αντιδηµάρχου στον Τοµέα Πρασίνου του Δήµου Ηλιούπολης με ιδιαίτερη ευαισθησία στο περιβάλλον και ειδικότερα στην προστασία των τετράποδων φίλων του ανθρώπου, υιοθετώντας νέες πατέντες με παγκόσµια ευρεσιτεχνία.

Το 2019 με εκλέξατε 1ο σε ψήφους Δηµοτικό Σύµβουλο σε ολόκληρη την Ηλιούπολη και τον Σεπτέµβριο του 2021 έπειτα από απόφαση του ιδρυτή της παράταξης και πρώην Δηµάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου και απόφαση της ολοµέλειας της παράταξης, κατέθεσα την υποψηφιότητα μου για την ηγεσία της, την οποία και ανέλαβα επισήµως τον Οκτώβριο του 2021, οδηγώντας την στο συνέδριο Επανίδρυσης της το Νοέµβριο του 2021. Από τότε βρίσκοµαι στην θέση του Πρόεδρου της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» με την οποία είµαι υποψήφιος Δήµαρχος στις επερχόµενες εκλογές.

Είναι τιµή μου να αναλαµβάνω τα ηνία μιας ιστορικής παράταξης, στην οποία είµαι μέλος εδώ και 13 χρόνια και άφησε στα ταµεία του Δήµου Ηλιούπολης για πρώτη φορά στην ιστορία του πλεόνασµα 6.000.000 ευρώ. Πάντοτε πίστευα ακράδαντα στην σταθερότητα των θέσεων μου και στην προσήλωση στις ΑΞΙΕΣ της παράταξης.

Κατά την θητεία μου ως Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήµου μας καταθέσαµε με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» πάνω από 50 προτάσεις για την Καθαριότητα, την Ανακύκλωση, το Πράσινο, την Πολιτική Προστασία, τη Δηµοτική Συγκοινωνία του Δήµου μας, τα αδέσποτα, τη Γυναίκα, ενώ παράλληλα κάναµε ισχυρές παρεµβάσεις για την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης, το Μετρό στην Αγία Μαρίνα, την Αναβάθµιση των Πολυκλαδικών, την αποµάκρυνση του Κ.Υ.Τ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης), την χωροθέτηση νεκροταφείου, την εγκληµατικότητα και την παραβατικότητα σε περιοχές όπως είναι η Αγία Μαρίνα (Χαλικάκι).

Είµαστε περήφανοι που καταθέσαµε πρόταση για την Αναβάθµιση του Δηµοτικού Οδοφωτισµού, την οποία δεσµευόµαστε να είναι το πρώτο μεγάλο έργο στην πόλη μας ως νέα Δηµοτική Αρχή. Παράλληλα, βρεθήκαµε δίπλα στους αγώνες των κατοίκων για αποµάκρυνση των κεραιών Υψηλής τάσης που βρίσκονται πλησίον σχολείων της πόλης.

Φθάσαµε πολλές φορές μέσα σε Υπουργικά γραφεία προκειµένου να υπερασπιστούµε τις θέσεις των Δηµοτών μας για μία καλύτερη ποιότητα ζωής με ασφάλεια και σταθερότητα. Όλα τα χρόνια αυτά ως παράταξη, συνεχίσαµε να βρισκόµαστε δίπλα σε κάθε γειτονιά με παρεµβάσεις για το κοινό καλό, δηµιουργήσαµε το δικό μας κίνηµα εθελοντισµού, προσπαθώντας με όλες μας τις δυνάµεις και με πνεύµα οµαδικότητας που διαχρονικά διαπνέει την παράταξή μας, να εξασφαλίσουµε αγαθά πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες, να στηρίξουµε τις κοινωνικές δοµές της πόλης με τη διοργάνωση εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, όπως το γεύµα που παραθέσαµε σε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ, αποκριάτικους χορούς, με συγκέντρωση υψηλών χρηµατικών ποσών που διατέθηκαν σε ευγενείς σκοπούς.

Βρεθήκαµε από την πρώτη στιγµή δίπλα στην Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας που στεγάζεται στην πόλη μας.

Πρωτοστατήσαµε στους αγώνες για την αποµάκρυνση των ληγµένων Κοντέινερ από τα σχολεία που ντροπιάζουν την πόλη μας.

Το κυριότερο όµως είναι ότι δεν σταµατήσαµε να βρισκόµαστε σε κάθε γειτονιά και ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ.

Για να δείτε τους
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
πατήστε εδώ

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.