ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με την INANIMALS θέτουν σε λειτουργία την καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για την προστασία των αδέσποτων στο Δήμο Ηλιούπολης, αποστέλλοντας ένα μήνυμα υποστήριξης για τα αδέσποτα της πόλης μας.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος Δωρεάν Σεμιναρίων Ψηφιακών Δεξιοτήτων από το MEDIA LAB του Δήμου Ηλιούπολης.

Νεκροί εντοπίστηκαν χθες το βράδυ μια 63χρονη μητέρα με τον 36χρονο γιο της σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, επί της οδού Θερμοπυλών 28 στην Ηλιούπολη.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας, διοργανώνουν Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο «Ημέρα Σταδιοδρομίας» για μαθητές Α' Γενικού Λυκείου.

O Δήμος Ηλιούπολης έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Ηλιούπολης του Ερυθρού Σταυρού.

O Δήμος Ηλιούπολης και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Π.Ο.Υ. σας καλούν να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα της 4ης Συνάντησης της Ακαδημίας Γονέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και ώρα 18:15.

Μια ξεχωριστή δράση εικαστικής παρέμβασης στα ΚΑΦΑΟ του Δήμου Ηλιούπολης ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2021 και συνεχίστηκε για δύο ακόμα έτη. Πρόκειται για την ομολογουμένως πρωτοποριακή πρωτοβουλία των μαθητών του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ, που εμπνεύστηκε η εικαστικός και δασκάλα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Γιούλη Γκικοπούλου.

Ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης με ανάρτησή του στη προσωπική του σελίδα στο Facebook εκφράζει τις ανησυχίες του για την μεγάλη αύξηση των δαπανών για το Δημοτικό ραδιόφωνο της Ηλιούπολης.

Πέρασαν πέντε μέρες από την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και δύο από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης κι ακόμα ο Λαός της Ηλιούπολης δεν έχει πάρει κάποια ικανοποιητική απάντηση για την  –πρωτοφανή στην Ιστορία της Πόλης–  κατάθεση στεφάνου από το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών».

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της... και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”... και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου... όπως τα “δικά μας” παιδιά... και τα “άλλα”.

Οι Κομματικές οργανώσεις Ηλιούπολης του ΚΚΕ καταγγέλουμε τη δημοτική αρχή Ηλιούπολης που επέτρεψε στο φασιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» να καταθέσει στεφάνι στην επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Aπαράδεκτη και αυθαίρετη η περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε 5 εργαζόμενες με ειδικότητα ΥΕ οικογενειακοί βοηθοί που απασχολούνται κατά πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, στην υπηρεσία καθαριότητας των δημοσίων κτιρίων των Παραρτημάτων. Ειδικότερα οι εργαζόμενες είναι επιφορτισμένες κατ’ αποκλειστικότητα με τον καθαρισμό (εσωτερικών χώρων και εξωτερικών χώρων) των παραρτημάτων ΚΑΠΗ και του γηροκομείου του Δήμου μας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τη δημιουργία της Εθελοντικής Ομάδας «Η Γειτονιά μας», που δημιουργήθηκε για να ενισχύσει περισσότερο την έννοια της γειτονιάς που χαρακτηρίζει την πόλη και τους ανθρώπους της.

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την «Επέκταση του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» σε γυναίκες του Δήμου Ηλιούπολης από 50 έως 75 ετών ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ για τις ημερομηνίες 7-20 Απριλίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση όλων των γυναικών στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων με μία σειρά από δράσεις γύρω από το σημαντικό ζήτημα των αδέσποτων στη χώρα μας, αλλά και στην πόλη μας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι επανέρχεται ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων για μαθητές Γ' Γυμνασίου μετά από τέσσερα χρόνια στην πόλη μας.

Σήμερα 28 Μαρτίου 2024, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις 17:00 & 19:00 αντίστοιχα.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 για το έτος 2024 έχουν αποφασιστεί ομόφωνα από τη Δημοτική Επιτροπή για τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο συνεχίζει δυναμικά την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00-20:00, με ομιλητή τον Γιώργο Βέη, Ποιητή, με θέμα «Το άλλο πρόσωπο της Ποίησης: Το ταξίδι».

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία μετά από 4 χρόνια οι Σχολικοί Αγώνες των Γυμνασίων της πόλης μας μετά από την αποτελεσματική συνεργασία και τον ιδιαίτερο ζήλο του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιάννη Γρηγορέα και του αρμόδιου τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Ηλιούπολης.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με ενέργειες του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Καρδιοπάθειες και με την καθοριστική στήριξη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣμεΑ) ενεκρίθη ήδη προ διετίας σχεδόν από την αρμόδια ειδική επιστημονική επιτροπή του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων η ένταξη των παρακάτω σοβαρών καρδιαγγειακών παθήσεων και συμβαμάτων, συγγενών και επίκτητων, στον κατάλογο των επ' αόριστον κρινόμενων παθήσεων από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΕΦΚΑ.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
Κειμενο

Ηλιουπολίτισες, Ηλιουπολίτες

Εδώ και εικοσιτρία χρόνια η δημοτική μας κίνηση, ανελλιπώς, ασχολείται με τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας, γνωρίζει καλά τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις προτεραιότητες στην πόλη μας.

Η πόλη μας, η Ηλιούπολη, έχει πραγματικά μεγάλες δυνατότητες και χαρακτηριστικά για να γίνει μια πόλη σύγχρονη, πολιτισμένη, οικολογική και ανθρώπινη και να εξυπηρετεί τις ανάγκες όσων ζουν και εργάζονται εδώ. Χρειάζεται όμως να αντιπαρατεθούμε σε αρνητικές νοοτροπίες, αντιλήψεις, πελατειακές σχέσεις και συμφέροντα. Να συγκρουστούμε με την αναποτελεσματικότητα, την αδιαφάνεια καθώς και την αδιαφορία και την αδράνεια, την αίσθηση δηλαδή ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Η προεκλογική περίοδος για εμάς, δεν αποτελεί μια ευκαιρία επαφής γνωριμίας και ανακοινώσεων, αλλά είναι η συνέχεια των προσπαθειών μας σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με συνέπεια, αξιοπρέπεια και ουσιαστική παρουσία στην Πόλη μας. Στόχος μας δεν είναι απλά να διοικήσουμε τον δήμο. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την πόλη μας. Σε αντίθεση με τη μιζέρια και την απαισιοδοξία που καλλιεργούν αρκετές δυνάμεις, εμείς προτάσσουμε την αισιοδοξία, την επίγνωση των προβλημάτων, την υπευθυνότητα αλλά και την κατανόηση του νέου μοντέλου διοίκησης, με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Το Δημαρχοκεντρικό σύστημα αποτελεί πια παρελθόν, και εμείς όπως το έχουμε αποδείξει και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε με επιτυχία τη διοίκηση της πόλης, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, που απαιτούν υπευθυνότητα, συναίνεση, διάλογο, συνεργασία και σεβασμό στον αναβαθμισμένο ρόλο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των σχέσεων πολίτη-Δήμου.

Επιθυμούμε λοιπόν να Ενώσουμε την Πόλη μας. Να γεφυρώσουμε τις όποιες διαφορές και αντιθέσεις και να συνθέσουμε με σκοπό την παραγωγή ουσιαστικού έργου, σε ένα πλαίσιο δημοκρατικής, δίκαιης, υπεύθυνης οργάνωσης και διοίκησης του Δήμου.

Η δημοτική μας κίνηση, «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη», όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και τα κοινωνικά κινήματα, για ένα Δήμο δημοκρατικό, οργανωμένο και συμμετοχικό, που θα λειτουργεί με διαφάνεια κι αποτελεσματικότητα. Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο ανοιχτό στον πολίτη, στον έλεγχο αλλά παράλληλα και στη γνώση στις νέες τεχνολογίες και την επικοινωνία, με ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών. Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο που θα στηρίζεται στους εργαζομένους, στη νέα γενιά και όλους τους κατοίκους του. Για ένα Δήμο προσιτό που θα ακούει, θα σέβεται και θα προσπαθεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Δημοτών.

Σας καλούμε λοιπόν όλους να γίνετε συνταξιδιώτες αλλά και συμμέτοχοι σε αυτή μας την προσπάθεια, για μια Ηλιούπολη, δημοκρατική, σύγχρονη, πολιτισμένη, οικολογική και ανθρώπινη.

Για να δείτε τους
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
πατήστε εδώ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.